IP Telefoni

13
Vi har nyligen gått över till IP telefoni. Vi vårt fall har vi valt att ha en asterix lösning, dvs en växel som körs på en PC. Visst det finns lite kvalites brister med IP telefoni fortfarande, ibland kan det eka i telefonen.Annars är jag nöjd med lösningen, fördelen är att man behöver nte längre ha en teletekniker som kommer och flytta jacka, när man t.e.x byter rum eller flyttar telefonen. Utan istället flyttar man bara telefonen till nästa nätverksuttag.Fördelen med IP telefoni är också, man kan bygga virtuella kontor lättare. Vill man jobba hemma en dag, då loggar man bara in på växel via telefonen hemma, så går alla samtal ditt.Det är också lätt att flytta samtalen till t.e.x mobiler och liknade, sedan kan man lätta sätta upp kösystem.En annan sak jag har upptäckt med Ip telefoni, att man automatiskt får fler linjer, så ringer det, så blinkar telefonen till.Fördeleen med detta är också för oss småföretagare, vi kan skaffa lösningar som förut var svindyra, till inga pengar alls. Det är ganska lätt att t.e.x ha flera olika nummer, så t.e. x kan man Stockholms, Malmö eller ett göteborgsnummer. Eller varför inte ett norrlands nummer för?
29
Vi använder också IP-telefoni på min arbetsplats. Men det är ganska mycket som är irritersamt måste jag säga. Eko och ibland väldigt dålig kvalitet på ljudet. Ibland "hänger" sig telefondoserna så att man måste bryta strömmen så att telefonen hoppar igång igen. Varje gång undrar man hur länge det inte varit möjligt att ringa in... [br] [br]Vi anlitar ett företag som heter Teleman och jag tror största felet är att just dom. Mycket lovord från början om alla tjänster som skulle byggas ut osv osv. Men sedan så händer det inte så mycket... [br] [br]Men å andra sidan är det som Du säger många fördelar också, framför allt kostnaden. [br] [br] [br]Vi håller nu på att fundera på att byta till någon mobil lösning istället, så att samtliga anställda får varsin mobiltelefon. [br] [br]Någon som har något tipps om en sån lösning? [br] [br] [br]// Jens
54
Vart håller ni mest till? Jag tänkte på täckningen... [br] [br]Det finns en del bra lösningar beroende på vilken operatör som kan passa bäst. [br] [br]Både Tele2 och Telenor har bra lösningar där ni har en mobil och ingen fast telefon och kan ringa mycket utan att fakturan springer iväg.
50
Givetvis så har även Telia sådana lösningar där man enbart använder mobiltelefon. [br] [br]När det gäller IP telefoni är det väldigt viktigt att man tänker på vilken hårdvara man har i sitt nätverk. Man bör välja switchar där man kan prioritera taltrafiken före datatrafik. Annars är det väldigt lätt att det "hackar" när man pratar.
45
Vi andvänder också IP Telefoni [br] [br]Vi andvänder oss av Cellip ;) [br] [br]Så kung när man slipper doserna man ringer direkt från datorn via program med VOIP lösningar som typ X-Lite [br] [br]Slipper man all krånligt. [br]men dem har även problem med brus ibland eller att det hörs dåligt ibland. [br] [br]men inte så hemst ofta.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.