Abonnemang som företag eller privatperson...

17
Ursäkta att jag bara skriver massa frågor hela tiden. Har letat men inte hittat svaren och vill inte göra något dumt såhär i min företagsstart.

Jag behöver skaffa en mobil med abonnemang. Och jag vill ha bredbandet stående på mig inte på min sambo som det gör i dagsläget.

Självklart vill jag kunna dra av för dessa kostnader i företaget eftersom mobilen enbart ska användas i företaget och bredbandet är en förutsättning för att kunna bedriva affärer.

Jag har förstått att jag kan teckna abonnemang för sånna här saker antingen som privatperson eller företagsabonnemang vilket som råkar vara mest fördelaktigt.

Nu har jag hittat ett privat mobilabonnemang och jag ringde för att höra med företaget om man kan byta mellan olika abonnemang inom bindningstiden. Tänkte att jag kanske kommer ringa mer än vad jag tror så jag behöver byta till ett dyrare. Det brukar ju inte vara problem, men jag tänkte kolla. I alla fall sa den människan jag pratade med att jag absolut inte fick teckna ett sånt abonnemang när jag ska använda mobilen i företaget. Jag frågade varför då svarade hon "för att ni företagare inte ska åka räkmacka och få så billigt". Kan detta verkligen stämma? Kan dom vägra mig ett privatabonnemang? Kan jag skriva abonnemanget i mitt eget namn och inte nämna hos detta mobilföretag att jag ska ha den som företagsmobil och sen ändå dra av för den i deklarationen?

Samma med bredbandet. Om jag väljer privatabonnemang och då inte nämner mitt företagsnamn någonstans så kostar det drygt 200 kr mindre i månaden än om jag tar ett lika snabbt företagsabonnemang.

Så ni kloka människor. Red ut för mig hur jag kan/ska/bör göra 🙂 Vill ju inte betala massa extra i onödan.
321
Hej Stina![br][br]Klart att du ska låta bli att betala onödigt mycket när det är överpriser på företagsabonnemang. Kör privatabonnemang! Försök dessutom få dem att skriva till en c/o-adress. Alltså "Stina Blablabla, c/o Företagets namn, Box 123, 12345 Storstad". Du behöver inte säga att du ska använda det i ditt företag, bara att du har posten dit.[br][br]Driver du företaget hemifrån? I så fall kan du inte dra av för bredband om du inte också har ett helt privat abonnemang. Skatteverket anser nämligen att ett bredband normalt finns i varje hem för privat bruk. Men abonnemang nr 2 kan du givetvis dra av. [br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
17
Tack för svaret. Skönt att få bekräftat det man tror. :)[br][br]Jasså får man inte dra av för bredbandet? När jag ringde skatteverket i en annan fråga så sa de att det gick hur bra som helst. Men det kanske var någon vikarie jag pratade med  :giggle
2360
37
Det där är en sån där luddig fråga precis som med inventarier tidigare med 5´försmåföretagre och 20´ för de stora. Det är borttaget och nu gäller ett halv basbelopp + moms som dras av som direktkostnad. Används ett telefonabonnemang eller dyligt i ringa grad så gäller samma där dra av. Samma gäller bil 100 mil vid totalt 10 tillfällen. Att sedan SKV gärna vill ha arbete och tom har provision på hur mycket man kan snuva företagare (enligt Mikael Wokander tidigare skattedirektör) får man leva med men om alla protesterar åt alla håll till alla instanser så är det som med stenen om alla spottar på den blir den våt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.