Ta betalt för moms inom eu, import

96
Hej, ska köpa in ett litet mindre parti från ett litet företag i England.
Företaget säljer både till privatpersoner och för företag och jag hade tänkt köpa in som privatperson till att börja med eftersom jag inte fåttt mitt momsnr ännu.

Till fråga så är priset personen säljer för inkl moms, antagligen engelsk moms (VAT). Ska jag be denna att sälja till mig utan moms eller med moms?
Säg om det kostar 400£ + VAT , ska han då sälja till mig för 400kr - engelsk VAT, hur mkt det nu är...
Sedan får jag betala momsen när jag hämtar paketet?
Vad ska jag svara om personen i fråga inte vill sälja exklusiv moms, för det borde han väll göra om man följer reglerna?

(Jag hade tänkt att 10% ska säljas av mig privat och 90% resterande inköpta varor ska jag sälja via företaget.)


Fråga 2: Om det är en privatperson utan företag  jag köpt ett parti nya varor ifrån och han ange pris inkl VAT , då kan jag inte betala utan VAT väll? Eftersom denne inte får moms tillbaka då denne inte säljer via ett bolag?

www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
720
[quote author=Delicious link=topic=5012.msg24216#msg24216 date=1234967068][br][br]Till fråga så är priset personen säljer för inkl moms, antagligen engelsk moms (VAT). [b]Ska jag be denna att sälja till mig utan moms eller med moms? [/b][br]Säg om det kostar 400£ + VAT , ska han då sälja till mig för 400kr - engelsk VAT, hur mkt det nu är...[br][b]Sedan får jag betala momsen när jag hämtar paketet?[/b][br][b]Vad ska jag svara om personen i fråga inte vill sälja exklusiv moms, för det borde han väll göra om man följer reglerna?[/b][br][/quote][br][br]Om du köper som privatperson så får du betala den engelska momsen, inte någon svensk moms. Han kan inte sälja en vara till i som privatperson utan moms, det kan man bara om du visar upp ditt svenska momsregistrerinsnummer vilket då visar att du i Sverige betalar moms för varan istället.[br]Någon moms att betala när du hämtar varan är det aldrig när försäljningen/inköpen ser inom EU.[br]Om han vill följa reglerna, vilket han måste, så kan han alltså inte sälja till di utan moms.[br][br][br][quote author=Delicious link=topic=5012.msg24216#msg24216 date=1234967068][br](Jag hade tänkt att 10% ska säljas av mig privat och 90% resterande inköpta varor ska jag sälja via företaget.)[br][/quote][br][br]Den funderingen an du skippa direkt, det funerar inte så. Köper du för att sälja vidare så är det ett företag. Du kan inte heller syssla med samma sak både som företag och privatperson, det säger väl sig själv.[br][br][quote author=Delicious link=topic=5012.msg24216#msg24216 date=1234967068][br][br]Fråga 2: Om det är en privatperson utan företag  jag köpt ett parti nya varor ifrån och han ange pris inkl VAT , då kan jag inte betala utan VAT väll? Eftersom denne inte får moms tillbaka då denne inte säljer via ett bolag?[br][br][/quote][br][br]En privatperson utan företa an inte sälja ett parti nya varor så resonemanet faller redan där. Utöver det har du nog blandat ihop saker och ting, Man får alrig moms tillbaka när man säljer något, det är när man köper något. När du säljer ska du betala moms till skatteverket
96
Hej ![br][br]Då jag inte fått mitt företag registrerad ännu har jag inte något momsnr att visa upp.[br]Går det då att göra ett köp nu, dvs jag ber personen i england att sälja varorna för 25$ [b]exklusiv [/b]engelsk moms /st (eller är det exkl svensk moms?) till mig....Fast då kanske inte säljaren i England får sina momspengar tillbaka...eller....?[br][br]Sedan säljer jag dessa till mitt företag?[br][br][br]Fråga 2: vad innebär No restrictions on resale?
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
720
[quote author=Delicious link=topic=5012.msg24222#msg24222 date=1234971309][br]Hej ![br][br]Då jag inte fått mitt företag registrerad ännu har jag inte något momsnr att visa upp.[br]Går det då att göra ett köp nu, dvs jag ber personen i england att sälja varorna för 25$ [b]exklusiv [/b]engelsk moms /st (eller är det exkl svensk moms?) till mig....Fast då kanske inte säljaren i England får sina momspengar tillbaka...eller....?[br][br]Sedan säljer jag dessa till mitt företag?[br][br][br]Fråga 2: vad innebär No restrictions on resale?[br][/quote][br][br]Nej, säer jag ju, det år inte. Ett företag kan inte sälja utan moms till ett annat företag inom EU utan att lägga på sin moms om du inte har något VAT-nummer. Och det har inet att göra med att han skulle eller inte skulle få nån moms tillbaka (på försäljning betalar man moms) utan helt enkelt för att reglerna är sådana.[br]Säljer man till företag med VAT-nummer så redovisar köparen den utgående momsen i sitt land (och drar av inågende) och säljaren slipper redovisa moms i sitt land = kan sälja utan att lägga på moms. Om en privatperson eller företa utan VAT-nummer köper så anses försäljningen vara gjord i säljarens land och han tar upp och redovisar försäljningen där.
1324
2
När ett företag säljer saker till ett annat EU land har han 2 alternativ. [br][br]1. Sälja med Engelsk moms som han sedan betalar till Engelska skatteverket. [br][br]2. Sälja utan moms. När detta är gjort skall han varje kvartal skicka in en kvartalsrapport till Engelska skattemyndigheten. Här anger han summan han sålt för och det VAT nummer kunden i köparlandet har. [br]Om detta nummer skulle visa sig vara felaktigt. dvs inte gällande på dagen då fakturan skickas så får han ändå betala moms till Engelska staten. Detta blir då en mycket dålig affär för honom. [br][br]Hans[br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.