vad betyder a-pris/rek-pris?

96
ÄR i fasen med inköp och har fått en katalog med olika produkter. Men nu är jag ny inom detta och sitter fundersam och undrar vad A-pris innebär samt rek pris.
Jag gissar på att a-pris är priset per/st medan rek pris är den pris återförsäljare brukar sälja varan till kunden...

Sedan har jag en följdfråga. Om det står antal: 5, a-pris: 30 kr, rek pris: 90 kr.
Och om jag väljer att beställa hem 20 st istället, kan man pruta och få ned summan per/st? Hur vanligt är det för en nystartad verksamhet?
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
2066
2
á betyder per styck, rek pris är rekommenderat utpris/listpris.[br]Du lär knappast få rabatt på en order om 900:-, om du istället skulle beställa 1000 st kan du nog börja förhandla så det gör skillnad.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
96
"rek pris är rekommenderat utpris/listpris."[br][br][br]Menar du att det är det pris som återförsäljare säljer det för kunden eller är det utpris från grossisten?[br][br]Tex :Om det står[br]Antal: 10 st[br]A-pris: 50 kr [br]Rek pris: 100 kr[br][br]Innebär detta att man måste köpa 10 st av varan och då får jag betala 50 kr/st för varje produkt. Sedan brukar de flesta sälja varan till slutkund för ca 100 kr?[br]Tack!
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
1165
[i]"Innebär detta att man måste köpa 10 st av varan och då får jag betala 50 kr/st för varje produkt. Sedan brukar de flesta sälja varan till slutkund för ca 100 kr?"[br][/i][br][br]Det verkar som att du har förstått det hela rätt.[br][br]Nu vet inte jag vilken bransch du är i, men det brukar löna sig att fråga om bättre priser om man handlar mer än vanligt.  En fråga i stil med "I vanliga fall brukar jag köpa 5st för 30krst. Nu tänkte jag köpa 20st, kan du inte sälja dem för 28:50 då i stället?" besvaras i ofta med ett JA.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.