Demoprodukt - varor/inventarie?

1
Hur är bäst att göra, om det nu finns något val:

Jag köper ett demoexemplar som jag lånar ut till kunder inför köp för att testa.
Inköp ca 15.000 kr, jag kan förmodligen använda den i företaget ca 2-3 år, möjligen längre, därefter vill jag gärna själv kunna plocka ut den förmånligt.

Ska jag då bokföra som ett varuinköp och senare sälja "billigt" till mig själv eller kan jag bokföra som inventarie och göra avskrivningar för att sen kunna plocka ut den?

Hur gör man? ???
2066
2
Du köper den för att använda den i verksamheten, alltså är det en inventarie. För att vara korrekt måste du köpa ut den till marknadsvärde för att ha den privat.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
55
[quote author=Jonathan link=topic=4192.msg19724#msg19724 date=1218818214][br]Du köper den för att använda den i verksamheten, alltså är det en inventarie. För att vara korrekt måste du köpa ut den till marknadsvärde för att ha den privat.[br][/quote][br][br]Jag är i en liknande sits. Vill ha några av produkterna ur mitt lager till hands för demonstration. Dessutom behöver jag några produkter att använda till att utvärdera vilka tillbehör till produkterna som jag vill köpa in. Hur boför jag detta? Vilket inventariekonto?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.