Köpa dator

6
Jag funderar på att köpa en bärbar dator med telia mobilt bredband. Telia har ju lite erbjudande där man får datorn om man tecknar abonnemang men hur bokför jag det? Kan jag bokföra det som löpande utgift istället för att göra avskrivning?
450
Vet ej exakt hur det ser ut. Men det var en mycket bra fråga. Har inget svar men lite tankar...[br][br]Du betalar en månadskostnad för det trådlösa, lägges på internetkostnad. Sen har du fått en dator också, jag tycker att du rimligen kan göra avskrivning på den. Lägga in den med det värdet den har och göra årliga avskrivningar på det värdet. [br][br]Tänker jag rätt?
6
Vid 24 månaders bindning så kostar det 199:- för internet och 300:- för datorn, alltså 499:- i månaden.[br]Jag hade gärna sluppit en avskrivning därför undrar jag om det går att bokföra det som en vanlig utgift varje månad?
6
Ingen som vet hur jag kan göra?
2360
37
Du borde göra direktavskrivning på de kostnader du har och inget annat när kontraktet går ut är ju datorn värdelös enl. telia. Därmed inte sakt att man inte kan använda den till något annat men tekniken går fort så värdet är säkert 0:-.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.