Piratjägare belönas med 250.000

andersb
Ingen dålig belöning!!Feta belöningar är programvaruföretagens nya metod för att få stopp på piratkopierarna. Den som anmäler ett företag som använder sig av olagligt kopierad mjukvara kan få 250.000 kronor i tipspengar.

"Tipsa om piratkopiering och tjäna upp till 250.000 kr!" Det är budskapet i tidningsannonser från intresseorganisationen Business Software Alliance, BSA. Bakom namnet döljer sig världens största programvarutillverkare, däribland Microsoft, Adobe och Apple.

Enligt BSA är en fjärdedel av all programvara som används i Sverige piratkopierad. Men att komma åt de olagliga kopiorna är inte lätt. Nu ska BSA alltså få allmänheten att tipsa om myndigheter och företag som använder sig av piratkopierade program. Leder tipset till att BSA får skadestånd belönas tipsaren med 10 procent av beloppet, upp till 250.000 kronor."Bakgrunden är att piratkopieringen är ett väldigt stort problem som inte minskar. Därför behöver vi ta nya tag. Mjukvaruindustrin förlorar miljardbelopp på de olagliga kopiorna", säger BSA:s juridiska ombud Agne Lindberg.BSA har har arbetat med ett belöningssystem i mindre skala de senaste två åren. Exakt hur mycket som betalats ut till tipsare vill inte Agne Lindberg avslöja, mer än att det handlar om "hundratusentals kronor". Omkring 20 tjallare har fått dela på pengarna. Större delen av skadeståndsbeloppen går dock in i BSA:s verksamhet."Men tanken är att aktionerna ska leda till att våra medlemsföretag säljer mer. Vi ska inte bidra till medlemmarnas finanser, det viktiga är att vi minskar piratkopieringen.

www.di.se
507
1
Man förstår ju företagen som ligger bakom detta. De är säkert frustrerade.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
53
Ja men samtidigt är det ju alldeles för dyrt att köpa program och sådant...jag menar t.ex. många privatpersoner använder adobephotoshop men hur många vill slänga ut 10 000:- på ett bildbehandlingsprogram...
187
Japp! Om vi ska ta adobephotoshop som ett exempel så är det säkert många som hämtar hem det i ren nyfikenhet bara för att testa hur ett "topp" program funkar. Men i verkligheten skulle de flesta bara behöva ett enkelt bildprogram men behåller photoshop i ren "lathet" så deras miljard förluster kanske inte alls är så stora. Skulle man hårdra detta så kanske till och med detta är en ren reklamkanal för dessa program. Nu tror ju inte jag det, men det fins vissa som påstår det. [br] [br]Skulle dom få stopp på piratkopieringen skulle nog inte försäljningen braka i taket för det utan folk skulle nog köpa ett program som passar deras behov, om nu dessa program kostar, det finns ju en hel del bildprogram av bra kvalitet som är gratis. [br] [br]EDIT: höll på att glömma. Det är klart att industrin förlorar pengar, med tanke på musik industrin.
Frilansande människa
11
[quote="danne"]Man förstår ju företagen som ligger bakom detta. De är säkert frustrerade.[/quote] [br] [br]Jag håller med dig. Men frustration är ett tecken på svaghet. Frustration löser inga problem.... [br] [br]Mvh [br] [br]Leif
ita inte helt på någon, inte ens helt på dig själv. Vissa svar på frågor du har inom dig, kan vara fel svar..

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.