Hur skriver man ett anställningsavtal för timanställd?

2
Hej, jag har förstått att timanställning inte är en anställningsform men hur skriver man ett anställningsavtal som är korrekt? Tillsvidareanställning eller visstidsanställning ? På alla mallar jag sett så ska man ange procent eller antal timmar per vecka men det är ju inte bestämt i förväg vid en timanställning
1396
187
Tillsvidareanställning eller visstidsanställning har inte med löneformen att göra, utan betyder typen av anställning. Visstidsanställning är, som namnet antyder, bestämt till en viss tid, exempelvis 1 mars till 26 augusti. Tillsvidareanställning löper bara på, och en uppsägning måste göras för att kunna avsluta den. I den mallen som finns gratis här på företagande.se så kan du kryssa i 'behovsanställning' både som anställningsform och på arbetstiden, och då blir det ju ganska fritt. I rutan för arbetstid får man väl skriva 'varierande', om man inte har en aning.
2
tack för ett bra svar nu vet jag hur jag ska göra
1
Hej, Jag tänkte även passa på och fråga. Vad skriver man under semsterdagar/år om det är en timanställning? Behöver man även klausul om att arbetstagaren ansvarar för att materialet samt firma bil? om ja vart kan man hitta en sådan?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.