Hitta kontrollerad personal

216
6
Vad finns det för företag man kan anlita för att få tag på kontrollerad personal?
1002
85
Beror väl lite på vad för slagt personal det gäller. Men alla rekryteringsfirmor, personaluthyrare etc. Tex Lernia bemanning, Emperator etc.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
216
6
Lönar det sig att gå genom såna företag för att hitta personal till städbolag?
1002
85
Nja... Du kommer ju att betala lite extra för personen du anställer då mellanhanden vill ha en del av kakan. Om det är en städare vet jag inte vad mellanhanden kan tillföra. Det är nog bättre att gå via arbetförmedlingen eller sätta ut en annons. Har man väldigt lite tid över kan det kanske vara motiverat att låta någon annan (rekryterare) gå igenom ansökningarna och göra ett första urval. Sedan kan det ev löna sig att hyra in en del av arbetskraften beroende på hur stor man är, personalomsättning och arbetstoppar mm.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
1425
187
Vad menas med kontrollerad personal? Dom kontroller som är möjliga att göra kan man väl göra själv?
1002
85
Det är lite olika beroende på vem som levererar kontrollen. Det kan vara att man kollat att tex betyg stämmer. Man kan ha kollat olika registerutdrag, referenser, erfarenheter mm. Det går väl ut på att man sätter en godkändstämpel på en person för att erbjuda en bra "produkt". Och att man ska kunna erbjuda det rätt snabbt för att kontroller redan är gjorda. Men sedan behöver det ju inte säga något om hur bra personen är på nya jobbet eller hur den fungerar i gruppen osv. Och visst kan man göra det själv.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
27
[quote="Johan Boström" post=52139]Det är lite olika beroende på vem som levererar kontrollen. Det kan vara att man kollat att tex betyg stämmer. Man kan ha kollat olika registerutdrag, referenser, erfarenheter mm. Det går väl ut på att man sätter en godkändstämpel på en person för att erbjuda en bra "produkt". Och att man ska kunna erbjuda det rätt snabbt för att kontroller redan är gjorda. Men sedan behöver det ju inte säga något om hur bra personen är på nya jobbet eller hur den fungerar i gruppen osv. Och visst kan man göra det själv.[/quote] Det mesta du vill ha kontrollerat här är inga problem att ordna. Sverige är som en öppen bok idag. Frågan är om du har satt upp rätt kravspec på den eller de personer du vill ha. Har du bråttom tror jag inte du kan göra så mycket men det kostar pengar att anställa fel person. Har du inte möjlighet att låta någon kollega köpa in sig i rörelsen istället? Jag menar så att du har lite mer möjligheter. Är kollegan arbetslös är det ju inga hinder för denna att köra starta eget i ett halvår så ni kommer igång en smula.
http://bredbandsbloggen.se -ge kritik på din internetleverantör, se vad andra tycker http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php - program och lösningar för bokföring

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.