Tystnadsavtal till praktikant

14
Vi kommer på måndag att få hit en praktikant för första gången.
Det är en gymnasieelev som kommer att vara här på heltid i fem veckor.

Nu skulle jag behöva en mall eller hjälp med vad ett tystnadsavtal ska innehålla och vad jag ska tänka på när jag utformar det.

Vad är viktigt att ha med förutom att man inte får sprida något om vårat finansiella, leverantörer och kunder till andra?

Någon som kan hjälpa mig? =)

/Johanna
3
Hej Johanna. Jag kan bidra med den tystnadsförbindelse vi använder. Den är för anställda men det är ju bara att formulera om den - vilket du bör göra i alla fall för att den ska passa till era förhållanden. Jag tar förresten gärna emot synpunkter på tystnadsförbindelsen. -- Svante Edit: lyckades inte ladda upp bilaga. Det står C:\fakepath i sökvägen... Jag har Mac så det är inte rätt någonstans...
Humlegårdens Ekolager - råvaror och utrustning för ölbryggning http://shop.humle.se
1396
187
Behövs tystnadsavtal? Finns inte det reglerat i avtalen redan?
3
Det finns nog reglerat både i lag och avtal, men det kan ändå vara en pedagogisk poäng att ha ett sådant här dokument så att anställda/praktikanter blir mer medvetna om det. (De flesta vet inte vad det står i lag och avtal.) Inbillar mig att om man har skrivit på ett sådant här papper så tänker man sig för lite mer när det gäller vad man berättar för kompisarna på krogen.
Humlegårdens Ekolager - råvaror och utrustning för ölbryggning http://shop.humle.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.