Anställningsform för bemanningsföretag

35
1
Om man har ett företag där man hyr ut personal, hur anställer man då för att inte stå med kostnader utan att få in uppdrag? Har försökt läsa på många ställen om detta och det verkar som om man måste anställa och betala den anställde även om man inte har uppdrag. Hur går det ihop? Det är ju många tvingande kostnader förutom lön, arbetsgivaravgifter, pension.... Man måste ha försäkringar, avtal med fack, efter ett år måste man även vara medlem i Bemanningsföretagen för tiotusentals kronor per år.

Min tanke var att betala en lämplig timpeng efter utfört uppdrag, när det kommit in något lämpligt. Någon som kan tipsa om hur man gör i dessa frågor.
1165
15
Man kan ju timanställa och visstidsanställa t.ex. Genom att teckna avtal med några månaders uppsägningstid kan man dessutom hinna med att säga upp personal om uppdragen upphör (arbetsbrist). Annars är det väl som så att bemanningsföretag behöver ha en viss storlek för att gå runt ordentligt. Att "bara" hyra ut personal är en idé som företagen inte är beredda att betala så många procent extra för i jämförelse med att anställa själva.[br][br]
35
1
Tack för ditt svar. Timanställning är ju inte längre tillåten, det finns bara tillsvidare eller visstidsanställning, frågan är då hur lång den senare måste vara och vilka förpliktelser det innebär. Som jag ser det borde det vara en stor vinst för företagen att själva slippa rekryteringsprocessen och allt vad det innebär, arbetsgivaransvar etc.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.