Vilka företag behöver främst anlita ett bemanningsföretag för att hyra in person

12
Tja

Jag undrar vilken typ av företag/bransh Som är i mest behov eller vanligen annlitar bemanningsföretag för att hyra in personal?

Kan ni ge några exempel tex telemarketing, affärer mm
Skriv det ni vet/tror!
1165
Min erfarenhet är att det är ofta förekommande inom sektorer med hög personalomsättning. Arbeten med lågt kunskapsinnehåll som ofta utförs av unga och outbildade. Telemarketing, lager, enklare montering etc. Anledningen är att det är skönt att slippa ständig rekryteringsprocess i egen regi, och att människor som inte passar snabbt kan skickas tillbaka, liksom det går fort att få ny personal i takt med att det slutar människor.
2360
37
vad tror du själv?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
109
För många år sedan jobbade jag extra på sommarloven som "grovis" åt ett mindre bemanningsföretag. Då var det främst jobb inom byggbranchen (måla plankor, bära saker, blanda cement m.m) och städ/sanering (plockstädning på pendeltåg, klottersanering m.m). Inom de här brancherna var det typ uteslutande bemanningsföretag som skötte personalen för de här typerna av uppgifter.
321
När jag var på ett jobb på ett slakteri för ett tag sedan, berättade personalchefen att det är svårt att få tag i utbildade och erfarna slaktare. Många hyrs in från östeuropeiska bemanningsföretag, och det ställs (för ovanlighetens skull) inte krav på kunskaper i svenska. [br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.