2 Personer, 1st anställd & 1st egenföretagare...

450
Vi kommer anställa en person och ta in en som är egenföretagare.

Båda kommer arbeta med precis samma saker och egenföretagaren kommer inte ha några utgifter utöver vad den anställda har för att utföra sitt jobb.

Hur ska jag räkna ut hur mycket han får fakturera per timme?
För att det ska bli rättvist. (han ville ej bli anställd).

Säg att den anställda har (för enkelhetens skull) 100:-/tim.... Hur mycket ska jag lägga på till egenföretagaren? Ska jag bara lägga på arbetsgivaravgiften rakt av eller brukar/bör jag lägga på något mera?
1165
Du får nog lägga på semesterersättning + arb.giv.avg på det, samt ett vettigt försäkringspaket inkl avtalspension i alla fall.
450
[quote author=swetrot link=topic=4414.msg21029#msg21029 date=1223903319][br]Du får nog lägga på semesterersättning + arb.giv.avg på det, samt ett vettigt försäkringspaket inkl avtalspension i alla fall.[br][/quote][br][br]känns som 50% upp är nära rättvist...
76
1
Det finns många saker som kan värderas utöver det som nämnts och som bör diskuteras inledningsvis.[br]Till exempel:[br][br]- Overheadkostnader som kontor och material, kommer ni tillhanda hålla det?[br]- Eventuella resekostnader[br]- Sjukdom, hur gör ni då?[br]- Avtalet, hur lång uppsägningstid har det vilket kan jfr med anställning på olika former[br]- Får personen arbeta hos annan liknande uppdragsgivare[br][br] :)
~ Gör det svåra enklare ~
Med rätt stöd i HR blir personalarbetet både lättare, effektivare och ger bättre resultat.
www.personaleffekt.se
450
[quote author=Personaleffekt link=topic=4414.msg21031#msg21031 date=1223911248][br]Det finns många saker som kan värderas utöver det som nämnts och som bör diskuteras inledningsvis.[br]Till exempel:[br][br]1. Overheadkostnader som kontor och material, kommer ni tillhanda hålla det?[br]2. Eventuella resekostnader[br]3. Sjukdom, hur gör ni då?[br]4. Avtalet, hur lång uppsägningstid har det vilket kan jfr med anställning på olika former[br]5. Får personen arbeta hos annan liknande uppdragsgivare[br][br] :) [br][/quote][br]Det är ett jobb som är inom entreprenadbranchen.[br][br]1. Vi tillhandahåller material för båda personerna, arbetskläder[br]2. Milersättning, 18,50:-/mil för båda. (+ moms för egen)[br]3. Ingen ersättning till egenföretagaren[br]4. Liknande[br]5. Tycker inte man kan hindra det, men inte under de tider vi har avtalat om ca 30 tim/vecka. [br][br]
76
1
[quote author=Freetime link=topic=4414.msg21036#msg21036 date=1223915547][br][quote author=Personaleffekt link=topic=4414.msg21031#msg21031 date=1223911248][br]Det finns många saker som kan värderas utöver det som nämnts och som bör diskuteras inledningsvis.[br]Till exempel:[br][br]1. Overheadkostnader som kontor och material, kommer ni tillhanda hålla det?[br]2. Eventuella resekostnader[br]3. Sjukdom, hur gör ni då?[br]4. Avtalet, hur lång uppsägningstid har det vilket kan jfr med anställning på olika former[br]5. Får personen arbeta hos annan liknande uppdragsgivare[br][br] :) [br][/quote][br]Det är ett jobb som är inom entreprenadbranchen.[br][br]1. Vi tillhandahåller material för båda personerna, arbetskläder[br]2. Milersättning, 18,50:-/mil för båda. (+ moms för egen)[br]3. Ingen ersättning till egenföretagaren[br]4. Liknande[br]5. Tycker inte man kan hindra det, men inte under de tider vi har avtalat om ca 30 tim/vecka. [br][br][br][/quote][br][br]Punkt[br]3. Vilket ni bör värdera. I dag är ni överens men hur gör du om personen sjukanmäler sig ofta och du inte får saker gjorda? Hur blir det för personen att bära den kostnaden via företaget? Inte för att svartmåla framtiden eller lösningen utan mer för att "varna", hur gör du om personen anmäler sig sjuk hos dig och arbetar hos någon annan som ger mer betalt? Kan du kontrollera det?[br]4. Om det står emot en fast anställning och ett avtal som förnyas kontinuerligt ca en gång per år med uppsägningstid ca 6 mån så är det ungefär likvärdigt. Det kan också vara fördelaktigt för dig att ha avtal som kan avslutas lättare än en uppsägning (vilken iofs alltid behöver motiveras och ha grund men det är ju egentligen alltid möjligt  8)).[br]5. Se punkten ovan. Om personen får jobba hur mycket som helst hos andra är risken större att den blir sjuk till slut så det kan vara värt att fråga hur denne tänkt sig det hela.[br][br] :)
~ Gör det svåra enklare ~
Med rätt stöd i HR blir personalarbetet både lättare, effektivare och ger bättre resultat.
www.personaleffekt.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.