Arbetsgivarsiter

82
1
Jag ahr varit runt och sett på en massa bemmanning och  rekryteringssiter samt AMS och mitt samlade intryck är mja.

Om ni skulle få önska av rekryteringssiter, bemanningssiter och AMS (bla)vad skulle de innehålla då? Är det skillnad på större företag 8ca 50 anställda) och mindre (1-9 anställda). vad har ni för tankar?
Niklas Gerholm
193
Varje rekryteringssajt har CV-formulär! Det är nog ganska många jobbsökande som registrerar sig på mer än en rekryteringssajt, så det blir ganska betungande.[br][br]Varför kan inte varje jobbsökande få ladda upp ett Acrobat pdf-dokument och dylikt istället?[br][br]Rekryteringssajterna kan ju ändå komma med sina tips om hur ett bra CV är...
456
1
[quote author=heal link=topic=2997.msg13161#msg13161 date=1192556798][br]Varje rekryteringssajt har CV-formulär! Det är nog ganska många jobbsökande som registrerar sig på mer än en rekryteringssajt, så det blir ganska betungande.[br][br]Varför kan inte varje jobbsökande få ladda upp ett Acrobat pdf-dokument och dylikt istället?[br][br]Rekryteringssajterna kan ju ändå komma med sina tips om hur ett bra CV är...[br][/quote][br][br]Orsaken är troligtvis att varje CV fungerar som en hemsida med sökord. D.v.s att om ett företag söker på X antal ord så kommer endast de CV:n som innehåller dessa ord att hittas. Detta går inte med pdf.filer...[br][br]Sedan tror jag inte att konkurrerande verksamheter vill underlätta för varandra.. Tyvärr på kundernas bekostnad i detta fall.
2066
2
Det går alldeles utmärkt att indexera ett pdf-dokument för att göra det sökbart på en websida. Finns bl a [url=http://www.foolabs.com/xpdf/]Xpdf[/url] (open source pdf -> text omvandlare), [url=http://pdfbox.org/]PDFBox[/url] (open source Java API för att göra det samma och mer) och [url=http://www.jpedal.org/]JPedal[/url] (Java API, både open source och för kommersiell licens). Tänkte bara nämna det :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.