Affiliate

1
Hej!

Jag driver en enskild näringsverksamhet vid sidan av mitt jobb som en mindre lönsam hobby där jag säljer kläder inom EU. Jag har testat på ett gäng marknadsföringsstrategier och detta har ledit mig in på ett intresse för affilite marknadsföring. Det mesta av internets frågor besvaras ur själva publictens (affiliate:ns) synvinkel, och mindre krut läggs tyvärr på själva anonnsörens (företagarens) process, upplägg, regler mm. I brist på information söker jag mig hit i hopp om att någon förhoppningsvis kanske har kunskap inom området. Mina frågor är:

1. Är det några specifika regler som gäller vid försälljning via affilietes i EU? Tänker mest på det att jag betalar ut provision för en tjänst en annan individ (eller företag) gjort mig.
2.  (följdfråga till 1) Blir det en tjänst som ingår i själva produktpriset? Om så är fallet vill jag anta att moms ska läggas på för tjänsten? Och om så är fallet, blir det tillägg på momsen i produktpriset utöver de redan bestämda 25% för plagget?
3. Om man tar provisionen som en del av produktpriset (tex. 50kr av hela priset på 500kr) hur ska det då bokföras? Reklam/annonsering känns för simpelt.

Många och kanske komplicerade frågor. Som nämns ovan så är det svårt att hitta relevant information för just företagets del.

Tack,

E.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.