Hjälp att välja ett bra domännamn.

4
1
Hej!
Jag önskar lite hjälp med att komma på ett bra domännamn till mitt företag. Min vision är att föreläsa, coach och hålla kurser för att hjälpa andra människor leva livet med mer glädje, spänning och passion. Att de ska uppnå sin fulla potential och leva det liv de drömmer om. En snabb intro:

[QUOTE]Lever du ett liv fullt glädje, passion, spänning?
Hoppar du upp ur sängen varje dag full av energi och förväntan?
Lägger du dig varje dag lycklig och tillfredsställd?

Många av oss lever inte det liv vi drömmer om. Snarare känner vi oss trötta,
stressade, oroliga, otillfredsställda, uttråkade, låga på motivation, låga på energi mm.

Tänk dig en dag där du...
• Göra de aktiviteter du älskar
• På de platser du älskar
• Runt de människor du älskar
• Med de upplevelser du älskar
• Använder Idéer & kunskap du älskar
• Löser de problemen och frågor du älskar att lösa
Hur skulle en sådan dag ändra ditt välmående och livsglädje?
[/QUOTE]


[B]Detta är mina idéer för närvarande[/B]
• Underbara livet
• Lycka och framgång
• Lycklig framgång
• Livsglädje
• Glädje och passion
2
1
Hejsan, Valet av domännamn är mycket viktigt. Jag skulle kunna ge dig ett långt svar men föredrar att hålla det hela kortfattat här. Om du vill ha ett längre svar så kan du skicka PM eller kontakta mig via min sajt så återkommer jag. http://loyalwriter.info Steg 1: Skapa en lista med omkring 5-6 nyckelord som är relevanta för din verksamhet. Steg 2: Gör en professionell keyword research och ta reda på vilka 2-3 nyckelord av de du valt som har mest söktrafik hos Google. Steg 3: Ta reda på vilka nyckelord av de du valt som har lägsta nivå av konkurrens på marknaden (här finns det några bra verktyg att använda sig av) Steg 4: Välj det nyckelord som har en ideal kombination av antal sökningar och nivå på konkurrens. Steg 5: Besök Whois.net och sök med detta nyckelord med .com, .se, .info och så vidare för att se vad som finns. Om allt är upptaget så kan du försöka söka efter ett domän som har nyckelordet och ett ord till. Det finn verktyg även för detta där du snabbt kan finna möjliga varianter. Med en webbsajt så har du 2 mål: 1. Hög rank med sökmotorer (framförallt Google, Yahoo och Bing) Lyckas du med detta så får du många besökare till din sajt. 2. Ha en hög conversion rate, med enkla ord så betyder detta att så många sajtbesökare som möjligt gör något på din sajt (beställer, kontaktar osv) Rätt domännamn spelar stor roll för de två målen nämnda ovan. Lycka till! ;-) Rebecca
1
Håller med föregående talare och rekommenderar dig att försöka skapa ett domännamn som gärna talar om vad/ vem du är? Men kanske viktigare att domännamnet är samma som företagsnamnet. Det är ju viktigt och känns seriöst att det är företagets (Namn) hemsida man hittar, vad du sedan gör kommer du ju att skriva om på din hemsida. Men allt fler undviker idag att arbeta på det sättet, det har byggts många kampanj-siter som oftast får namn likt www.billigadäck.se vilket gör att fler och fler "hittapånamn" börjar komma som Lendo, Compriser osv. Vad heter ditt företag? Mathias Mediehus1
29
Mina förslag: dreamlife.se levlycklig.se livetlycka.se hittalycka.se hittalycka.nu lyckohjulet.se Eller som sagt så tar du ditt företagsnamn (om du har något?) och sätter alla lycko-ord och liknande som key words.
Josefin Andersson Formvilja Design http://formvilja.se/ http://www.facebook.com/formvilja
75
5
Ta de förslag du har, testa att köra dem utan .se i Google Trends för att se hur hög trafiken är på de orden. Du skall försöka se till att skaffa ett domännamn som innehåller de absolut vassaste sökord som du kan tänka dig. Google Trends: [url=http://www.google.se/trends/]http://www.google.se/trends/[/url] Varför? Jo för när någon söker på Google.se på det sökordet så kommer du få fördelar genom att du har det i ditt domän-namn. Google anser då att din site troligtvis handlar om det ämnet i större grad än vad siter som inte heter det gör. Sen krävs det ju en hel del annan SEO - sökmotoroptimering för att synas. Både On- och Off-page. Men det är en annan historia... Glöm bara inte bort dina besökare, du skall aldrig någonsin skapa ett domännanmn som blir för svårt komma ihåg eller stava till för dina besökare, det är alltid de som går först, det är ju dem du behöver för framgång!
Vi är en webbyrå som ser till att ni syns på internet: https://hemsideportalen.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.