Fysisk butik vs e-handel- LYFT KONKURRENS FRÅGAN!

13
Jag skulle vilja lyfta frågan som gäller konkurrens mellan FYSISK BUTIK vs E-HANDEL. Det man oftast läser och hör är ur den negativa synvinkeln, vilket också är ett faktum. Det ÄR inte helt enkelt att konkurrera mot e-handelns priser, framförallt. Ett stort problem hos oss är att kunden kommer in och vill titta på varan, vi ger dem tid uppmärksamhet och vår kunskap, för att de sedan går hem och beställer samma vara på nätet. Detta känns givetvis frustrerande då vi inte kan hålla samma låga pris som konkurrenterna på nätet. det vi - hittills- kan konkurrera med är just vår kunskap, service och personlig kontakt. Jag läste en artikel om hur man börjat lösta detta i Australien. Man tar helt enkelt ut en avgift om kunden inte väljer att köpa den produkt de provat i butiken. Detta känns för mig konstigt, jag skulle inte tro att man fångar upp fler kunder på det sättet. Dock förstår jag handlarnas frustration. Jag är av åsikten att det går alltid att hitta nya, positiva vägar. Man behöver förstås brainstorma, vara fler med på det positiva tåget.
Hur gör ni? Har ni några lösningar på detta?
3
Vi började med E-handel för det är mindre kostnader i uppstarten, driver webshopen vi sidan av våra ordinarie arbete men nu i juni öppnar vi ett showrum där folk som bor i närheten kan hämta ut sina varor samt känna och klämma på kläderna, självklart kan dom även handla i showrumet. En kombination av webshop och fysisk butik är ett utmärkt sätt då man kan ombesörja kunderna fysiskt i sitt närområde samt även sälja till dom som gärna vill ha ens produkter men bor långt bort.
Look@You Kläder för dig med attityd! www.lookatu.se
367
28
Naturligtvis måste du köra båda spåren, som Look@You och många andra gör så framgångsrikt. Känner du att du kompetens, eller tid, så finns det möjligheter för flera "små lokala" att nå en stor marknad utanför kommunen under gemensamt paraply. Men har du butik idag så har du ju varor och lager på plats och -tror jag- garanterat tid över för att testa och lägga ut några plagg på nätet. Kör eBay & Tradera till att börja med. Lycka till!
Redaktuellt
13
Vår tanke är att inom en snar framtid skapa en E-handel. Vi har dock en hel del förarbete framför oss då det ursprungliga ägandet varit något efter sin tid. Vi har med viss framgång lagt ut varor på Blocket. Vår butik är relativt stor, ca 1000 m2. Detta året har vi tappat en hel del och behöver komma på fötter igen. Därför vill jag söka ännu fler faktorer som kan vara positiva för oss småföretagare. Självklart inser jag att en nätbutik är ett måste idag, vilket vi jobbar på:) Fortfarande, även MED en nätbutik kommer vi inte att kunna konkurrera prismässigt, därför måste vi vara riktigt bra på andra områden.
367
28
Om ni har tappat en del, som du antyder, så spara tid och framförallt investeringen som går åt för att starta nätnutik och gör som många stora kanoner: Ta in friska pengar direkt; lägg ut varor på Tradera och Ebay: Gratis presentationssida och branchens lägsta säljkostnader. Kolla kostnaderna där. Ni når ut till en miljonpublik omgående. Där sitter folk som söker sådan varor som ni har, uppkopplade och klara. Det kostar inte många enkronor att testa där. Du nämner prisaspekten, men priset kommer ganska långt mer på skalan när det kommer till beslut om inköp för de allra flesta produkter. Lycka till ...sky is the limit...
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.