Brainstorma med mig!

8
Hej gott folk!

Hjälp mej att brainstorma fram marknadsföring av min ide som ska rikta sig mot ungdomar som tar studenten i staden där jag bor med omnejd.

Jag har lite idéer själv, men jag behöver de första kunderna. Ni som är kreativa och kunniga, hjälp mig snälla!
90
Hej, Vad ska du sälja? MVH Billy
www.affelin.se www.facebook.com/AffelinBda
8
Jag ska sälja en tjänst. Iden i sig är inte unik, men min vinkel är ganska unik. Jag har inte hittat nån annan som har liknande tjänst i Sverige. Jag vill inte avslöja för mycket, men jag kan komma med liknande exempel - t ex högskolering. Denna köper man visserligen efter högskolan och inte efter man har tagit studenten. Men det är bara för att give you en idea.
338
25
[quote="Karlsson" post=45127]Jag ska sälja en tjänst. Iden i sig är inte unik, men min vinkel är ganska unik. Jag har inte hittat nån annan som har liknande tjänst i Sverige. Jag vill inte avslöja för mycket, men jag kan komma med liknande exempel - t ex högskolering. Denna köper man visserligen efter högskolan och inte efter man har tagit studenten. Men det är bara för att give you en idea.[/quote] Jag tror Billy inte har svarat av samma anledning som jag drog mig för att svara. Det är jätte svårt om du inte är tydlig och berättar mer! Risken att någon ska ta din idé är minimal - tvärtom om kan du få bra och konkret feedback som kan göra den ännu bättre. Affärsidéer finns det överflöd av men desto färre kan få dem att bära frukt. Kanske just pga att alla ska hålla så hårt på dem :vissla En affärside måste ut i det fria, sparkas på, ifrågasättas och bollas - då blir den bra, eller så inser man att den inte var så - det är en precis lika bra utgång. Så berätta mer :nicka
8
Hej janeo! Jag köper dina argument och här kommer mer information. Kort och gott - min ide är att fotografera studenter och sedan göra ett album till dem. Det klurigaste är att nå ut till dem. Jag tror att mina kunder är framförallt tjejer eller till och med föräldrar till tjejer/killar, då är det förmodligen de som kommer att betala för min tjänst.
90
Hej, Hur skulle det vara med lite reklam på de gymnasium som du är intresserad av? Anslagstavla, flygblad, internet mm. Du måste nog jobba hårt på många kanaler samtidigt. Sedan kan du gå ut och bara fotografer direkt på plats, men jag tror att de flesta hade tyckt att det är olustigt-men jag kan ha fel. MVH Billy
www.affelin.se www.facebook.com/AffelinBda
338
25
Min dotter går på dagis och vi fick ett brev för ett par veckor sedan att de skulle fota. Idag togs korten och 5min efter hade jag bilderna i min mobil. Jag har även tillgång en webbsida där vi kan välja vilka kort vi vill ha. Väljer jag inga bilder kostar det inget. Smidigt och fungerade bra. Kanske känner du till dem men ville ändå nämna dem då de har ett bra upplägg och en del kan du säkert "låna". stjarnstudio.se Omsatte 20 mille förra året. http://www.allabolag.se/5560869900/Stjarnstudio_International_AB Är målgruppen yngre så är det klart föräldrar som bestämmer men tjejer i tonåren gillar ju detta så kanske går det att lirka ihop detta med Facebook eller på något annat sätt en hemsida där de kan gå in och kika tillsammans och "like" varandras bilder. Jag hade ringt till de skolor och fråga hur de gör med fotograferingen, vem som sköter det och varför. Kanske kan du redan där skaffa dina första kunder.
157
1
Hej. Här kommer lite tankar. Bestäm en skola och kontakta rektor. Erbjud att fota elever m.m en dag gratis. Eleverna får foto på plats/hemskickat. I den försändelsen pumpar du ut info om din nya produkt. Är det fler som beställer så erbjud lite rabatt. Det du ska trycka på är personligt och minnen för livet. Under gratisfotograferingen så ställer du upp lite olika exempelkataloger och bestämmer de sig på plats och betalar så erbjud rabatt/på köpet produkt.
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare
8
Tack för era svar janeo och carl_jonas. Det var ett bra förslag att kontakta rektorn. Mitt koncept är att göra det så personligt som möjligt, därför kommer jag att skicka fel signaler om jag ska fotografera på löpande band eller gratis. Det jag behöver är att eleverna ska få information om att jag finns, om min hemsida, kontaktuppgifter, m.m. Finns det andra platser där man kan komma i kontakt med studenter??
157
1
Idrottsföreningar, intresseföreningar, politiska ungdomsförbund m.m
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.