Marknadsföring av skola

1
Hej,

Jag har lite funderingar kring det här med marknadsföring av skola.
Vi är en liten skola med stram budget för just marknadsföring. Vi får, och vill inte, marknadsföra oss på ett sätt som uppfattas som reklam i den bemärkelsen, utan vill bara synas.
Dels för att få nya elever till skolan, men också för att föräldrar till barn/tonåringar med utvecklingsstörning inte alltid får information om alternativa skolor än den egna kommunala.

Vi syns för lite helt enkelt, och jag kan väl anse att även särskolor ska kunna synas lika mycket som de "vanliga" skolorna.

Har ni tips på var vi kan vända oss för att komma i kontakt med företag eller liknande som är villiga att samarbeta med oss?

Stort tack på förhand!

Vänliga hälsningar

Nicolina Båth
Gymnasiesärskolan Hugin & Munin
http://hugin-munin.se
18
Riktade kampanjer som når ut till rätt målgrupp, och som är utformade som mer "informativa" skulle jag rekommendera. Exempelvis skulle ni kunna använda adwords. det finns säkert forum för er målgrupp där ni kan nå ut med information i form av flygblad eller liknande.
Man kommer aldrig först om man följer andras fotspår http://www.hansomvet.com/
49
2
Hej. Kanske skulle satsa på att göra er hemsida lite mer lockande. Den kändes inte så inbjudande.
http://www.50lappen.se
367
46
”att synas” har blivit lite av SimSalaBim-ord i denna on-line-orienterade värld. Men att få fler elever i det här falletkanske handlar mer om att skapa fler förtroenderelaterade och bra kontakter. Personliga relationer är det absolut viktigaste när det gäller att ”marknadsföra” denna typ av verksamhet.(jag ansvarar för ”relations” hos två vårdgivare -en stor etablerad och en entrepenöriell nystartare.)I båda fallen är beläggningsgraden avgörande för överlevnad och utveckling. Självfallet är det så att idealet vore ju att föräldrar och vårdgivare surfar på nätet- kollar på Google och hittar Odins två fåglar. Och sådär SimSalaBim ansöker om plats. Det skulle till att börja med sannolikt ruinera er ekonomi att få upp er bland de 10 främsta på Google Även om man bygger om er hemsida. För om man hittar er där så måste den ha förmåga att behålla besökaren en längre stund och förmå besökaren att välja bort att kolla på andra och återkomma ideligen. I och för sig lätt fixat. Men det kostar. Gerillamarknadsföring är ett modeord det också men kommer väl till pass när man möjligen har pengar till driften men inte pengar till att skaffa ”kunder” till driften. / skygga inte för ordet kunder./ Det är föräldrarna till barnen som sätter maten på bordet hemma hos er. Det handlar om att med begränsade medel kunna nå resultat s.a.s. under och vid sidan av traditionella marknadsföringsmedia som annonsering, TV-reklam. Google Adwords o.s.v.. Hade jag varit Odin så hade jag klätt ut mina två spanande korpar till målsökande brevduvor för att lämna ett kuvert i brevlådan till minst 10 st, socialenhetschefer skolkuratorer och vad det nu är för slags folk ni behöver prata med. 10-15 st om dagen. Inom 1-10 mils avstånd. Och sen ringa upp dem. Bjuda in till lunchbesök, studiebesök, frukost eller be att få komma och informera om spännande nyheter inom ”branschen” Såhär är det: De flesta är helt nöjda med hur de har det- men just nu i detta ögonblick är det alltid 5-10 % av dem som är missnöjda-eller störda- med det arrangemang de har i ett visst ärende –och är beredda att lyssna.. Där har du chansen att skapa en relation. Resten handlar om personkemi Och där är vi alla utlämnade till guds försyn. Vad coatchers och gurus än skriver. Men det är en god början. På 100-150 brev får du kanske till 2-5 personmötenInom rimlig tid. Varav 1-2 leder till en placering. Inom rimlig tid. Själva tekniken och brevinnehåll/budskap o.s v. finns det inte plats för här men kontakta mig över brevlådan här bredvid forumet så skall jag gärna berätta mera. MVH Imre ...sky is the limit...
Redaktuellt
355
1
Instämmer i mycket av det föregående. Det skulle ju dock gå att ordna lite intresse via internet genom att använda några av alla de opensourcelösningar som finns idag. Typ [url=http://www.webbgbg.se/webbhotell/fantastico/drupal.php]Drupal[/url], [url=http://www.webbgbg.se/webbhotell/linux/blog.php]wordpress[/url] och liknande. Antar några av alla dessa ungdomar/barn tycker om att skriva, måla, fotografera så du har ju redan arbetskraft i skolan som gärna håller din sida igång. Använder du sedan rss på ett kreativt sätt syns du snart överallt. Det är inte säkert du kommer att få de sökorden du tänkt dig från början men du kommer säkert på topp tio om det skrivs varje dag på sidan.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.