Prissättning mot återförsäljare

4
Vi är i uppstarten av ett företag. När vi nu gjort budget, affärsplan osv har vi fastnat på prissättningar. Vi skall tillverka och sälja en alkoholfri dryck. Vi har fått fram säljpriser genom att titta lite vad andra tar, men vi planerar att även sälja produkten till återförsäljare. Här är det svårt att beräkna vad intäkterna kan bli!? Ponera att vi säljer till kund för 45:-/litern, vad skall man kunna ta av tex livsmedelsaffärer och cafeer? Nån som har ett hum?
13
Vet inte hur det ser ut med livsmedelsbranchen men i andra brancher brukan man kunna få 15-30% rabatt på marknadspriset som återförsäljare. Så man kan ta 45/1.25*0.7 = 25-30kr + moms till återförsäljare? Men det är en sådan grej som man får expirimentera med. Man blir ju aldrig glad som återförsäljare om leverantören börjar ta lägre marknadspriser än man själv och man vill ju inte heller som leverantör att göra mer jobb och inte få tillräckligt betalt för jobbet. Men det måste samtidigt även vara lönsamt för återförsäljaren att sälja varan vidare så de måste även kunna få sitt marginal.
Få en webbplats med drift, utveckling och ebutik med flera betalningslösningar. Börja sälja dina saker online - det lönar sig. Skicka mig PM för offert.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.