3 enkla tips för att synas online

11
Hej hopp alla företagare! Jag tänkte skriva upp ett par enkla men mycket effektiva tips om hur man kan synas på nätet och lyckas med sin online-marknadsföring!

[size=4]Tips #1: Inkludera dina sökord på rätt ställen![/size]

Genom att lägga in sökord som du vill associera din sajt med på rätt ställen är antagligen det enklaste och effektivaste sättet att synas bra på sökmotorer som Google, när dina kunder söker efter dina varor eller tjänster.

Om du exempelvis har en produkt-undersida som handlar om Converse skor, se då till att ha ordet "Converse" både i titeln, brödtexten, samt kanske även i underrubriker. Google tittar och värdesätter alltid titlar och rubriker för att få översikt om vad sidan handlar om, och om deras sökrobotar ser nyckelordet igen i den löpande brödtexten/produktinformationen så rankas din hemsida högre än konkurrenter som missar detta.

[size=4]Tips #2: Tänk över dina länktexter![/size]

Detta är antaligen det som flest folk missar. Istället för att ha interna länkar på din sajt med texter som "Klicka här..." eller "Mer info..." bör du använda länktexter som innehåller det nyckelord du vill associera målsidan med.

Om vi tar exemplet med Converse-skor ovan, så istället för att ha en länk som heter "här" i en mening som "Se vårt sortiment på Converse här", så bör du ändra detta till exempelvis "Se vårt nya sortiment på Converse skor!" (Understrukna ordet här är länken till din produktsida, innehållande converse-skor).

Detta gör att både Google och dina besökare vet vart länken tar dem!

[size=4]Tips #3: Se till att ha mycket relevant innehåll[/size]

Varje sida på din sajt bör innehålla en bra bit text, som dessutom är unik för just den sidan och är så relevant till dina nyckelord som möjligt. Sökmotorer (speciellt Google) älskar unika sidor, och desto mer innehåll som är unikt för varje undersida desto bättre blir de indexerade och optimerade för dina sökord!

Många lägger fram ett flertal sidor med bara bilder, utan någon som helst beskrivande text. Detta gör att Google inte ser värdet fullt ut för besökare, så se till att alltid ha en bra mängd text innehållande relevant och nyckelordsrik text!


Dessa tips är saker som man själv kan optimera rent redaktionellt på sin sajt, och denna typ av optimering väger mer och mer för sökmotorer.

Kanske något att tänka på när du skriver nya inlägg, eller lägger upp nya produkter 🙂
Läs vår SEO blogg om hur du kan synas på Google !
6
på det andra tippset, vet du om det spelar nån roll om hur länkarna på sidan pekar? det jag menar är om man kan länka fram och tillbaka från en sida till en annan, och ha detta som struktur på hela hemsidan. Eller ska man ha en typisk hirerarki ?
1
på det andra tippset, vet du om det spelar nån roll om hur länkarna på sidan pekar? det jag menar är om man kan länka fram och tillbaka från en sida till en annan, och ha detta som struktur på hela hemsidan. Eller ska man ha en typisk hirerarki ?
Vad är matglädje?
11
Visst kan du korslänka, samma princip gäller här. Det är alltid bättre att ha förklarande länktexter än exempelvis "Tillbaka till förstasidan", eller liknande.
Läs vår SEO blogg om hur du kan synas på Google !

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.