Tänkte gå till olika gym - vad ska jag ha med mig?

2
Hej!

Är helt ny på detta område. Har inte ens ett företag än och det lär dröja ett tag innan det blir ett. Min stora dröm är dock att öppna eget som dietist. Tänkte börja med att höra med de två gymmen på området om de på något sett skulle kunna ha behov av en dietist. Men vad jag ska jag ha med mig att ge dem? Bara telefonnummer och mailadress? Eller persoligt brev? Hur funkar sånt här egentligen??

Vore oerhört tacksam gör svar!
117
Du har alltså tänkt dig att konsulta som dietist hos olika gym? Då får man ju utgå ifrån att du har papper på att du kan ditt jobb och då är det väl egentligen bäst att boka in ett möte med den som driver stället och presentera dig och dina idéer för dem. Ge dem ett bra erbjudande med kickback på de kunder du får via respektive gym eller nåt. Hoppas det hjälper dig.
2
[quote="johan.persson" post=41300]Du har alltså tänkt dig att konsulta som dietist hos olika gym? Då får man ju utgå ifrån att du har papper på att du kan ditt jobb och då är det väl egentligen bäst att boka in ett möte med den som driver stället och presentera dig och dina idéer för dem. Ge dem ett bra erbjudande med kickback på de kunder du får via respektive gym eller nåt. Hoppas det hjälper dig.[/quote] Tack så mycket för ditt svar! Såhär är det; Jag kan inte så mycket om att starta eget. I vår kommun finns en anställd som man kan diskutera med om man vill starta eget. Hon (som inte ens visste vad dietist var!) tyckte att jag skulle prata med privata läkarmottagningar och gym. Alla dessa ställen har någon hälsokonsult eller någon sjuksköterska som har en livsstilsmottagning, vilket jag tycker gör det hela svårare. Dessutom fick jag känslan av att hon inte kunde hjälpa mig mer när hon inte riktigt ens visste vad mitt yrke var fast jag förklarade. Vad jag ville säga med min (långa) utläggning var att jag inte riktigt vet vad ett bra erbjudande är och vad mina idéer är (längre än att jag just funderat på att konsulta som dietist). Tanken från början var väl att jag bara skulle presentera mig och höra mig för... Men jag borde alltså ha erbjudanden o.s.v.?
117
Hej, kul att kunna hjälpa till! :D Med erbjudanden menar jag mer att du bör ha något konkret att komma med när du presenterar dig. Om det skulle vara så att det du kan erbjuda inte passar just dem så kan man ju ta en diskusion om något annat alternativ. Det bästa för dig hade väl t.ex. varit om du hade en egen mottagning där du kan träffa eventuella kunder, eller om du kan hysa in dig hos de olika gymmen/läkarmottagningarna. Du kanske kan komma överrens med ett gym om att dina tjänster ingår i ett träningspaket, om kunden köper deras paket så kan det t.ex. ingå en personlig tränare, tillgång till gymmet och några möten med dig som dietist. Om inget annat så kanske du får hänga upp affischer eller liknande i deras entré. Det skadar aldrig att synas/höras i rätt forum. Jag bara babblar på här, men detta är lite tankar från mig i alla fall :)
117
Tänkte bara fråga om dt har blivit några framsteg?
355
1
[quote="JagVill!" post=41314] Tack så mycket för ditt svar! Såhär är det; Jag kan inte så mycket om att starta eget. I vår kommun finns en anställd som man kan diskutera med om man vill starta eget. Hon (som inte ens visste vad dietist var!) tyckte att jag skulle prata med privata läkarmottagningar och gym. Alla dessa ställen har någon hälsokonsult eller någon sjuksköterska som har en livsstilsmottagning, vilket jag tycker gör det hela svårare. Dessutom fick jag känslan av att hon inte kunde hjälpa mig mer när hon inte riktigt ens visste vad mitt yrke var fast jag förklarade. Vad jag ville säga med min (långa) utläggning var att jag inte riktigt vet vad ett bra erbjudande är och vad mina idéer är (längre än att jag just funderat på att konsulta som dietist). Tanken från början var väl att jag bara skulle presentera mig och höra mig för... Men jag borde alltså ha erbjudanden o.s.v.?[/quote] Jag menar du inte skall låsa dig vid en typ av tjänster. Vad jag förstår så skall du ha en slags mottagning där du ger råd angående mat och hälsa. Jag skulle nog föreslå du startar kurser på hur man lagar bra mat själv, vad de skall ha in proteindrinken, enkla nyttga mål, hur tillagar jag detta och så vidare. Du skulle kunna kombinera detta med varor från en återförsäljare. Ett annat sätt kunde vara att öppna ett litet fik med "nyttig mat för dig som tränar¤ och liknande.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.