Ska sälja hemsida, företag vill ha faktura

73
Tja!
Nu är det så att ett företag vill köpa en hemsida av mig, men då vill ha faktura...
Jag har inget registerat företag för hemsidor eller något utan tänkte göra detta privat...

Hur är det om jag skriver en faktura?, Det är olagligt eller ?
Förövrigt så är det väl 5 tusen eller något man får tjäna in utan att betala skatt ? ( Per år alltså ) vad jag hört?

Om jag skriver en faktura, för mitt oregisterat företag, namn och sånt finns... Så är ju frågan om han med sånt sätt ska använda den till skatteverket etc eller något... hur funkar detta.
Hjälp av erfarna personer!!
Jonas
117
Hej Alpis, Företaget som ska köpa dina tjänster vill ha faktura för att kunna bokföra sina utgifter och kunna dra av moms etc. Jag vet ärligt talat inte helt 100% hur man får lov att göra som privatperson angående fakturering men mitt tips är att ringa skatteverket och fråga. Utan att kanske avslöja för mycket för dem, men man kan alltid ställa en öppen fråga, det är därför de finns. Men i regel är det väl så att du bör ha ett registrerat bolag för att sälja produkter och tjänster. Annars kan du kanske göra nån deal med en kompis som har bolag att han fakturerar dem och ger dig en projektanställning. Finns olika sätt, men ring skatteverket och fråga... Tar också gärna emot tips från andra som kanske har erfarenhet av liknande situationer.
367
46
Hyr en arbetsgivare! Kolla t.ex. med Cool Company eller någon kollega till dem, -de kan fakturera "i ditt namn" och ordnar skatteinbetalningar o. hela den biffen. Du behöver ingen företagsregistrering. Blir det så att du på så sätt ev. betalat in för mycket skatt d.v.s. inte tjänat så mycket under året, så får du pengar "tillbaka på skatten"...när du deklarerar. Lycka till!
Redaktuellt
355
1
[quote="alpis19" post=41243]Tja! Nu är det så att ett företag vill köpa en hemsida av mig, men då vill ha faktura... Jag har inget registerat företag för hemsidor eller något utan tänkte göra detta privat... Hur är det om jag skriver en faktura?, Det är olagligt eller ? Förövrigt så är det väl 5 tusen eller något man får tjäna in utan att betala skatt ? ( Per år alltså ) vad jag hört? Om jag skriver en faktura, för mitt oregisterat företag, namn och sånt finns... Så är ju frågan om han med sånt sätt ska använda den till skatteverket etc eller något... hur funkar detta. Hjälp av erfarna personer!![/quote] Du kan göra precis som inkomstakuten ovanför skriver. Jag kan ge dig ett exempel här http://www.bolagskraft.se . Dessa tar 8% av summan på din faktura. Sköter sedan allt som har med bokföringen att göra. Om du inte har behov av pengar kan du sedan dra av för kostnader som hårdvara, program, egna webbhotell och så vidare. Lycka till.
207
3
Det är 30.000sek/år Alt. Använd dig av Frilans Finans och anställ dig själv, de tar dock 6% Negativt - Du får omkring hälften ner i plånboken. Positivt - Du är anställd - Du är försäkrad - Du behöver inte bry dig om det administrativa osv. Men som sagt du, förlorar en del. Du kan köra som hobbyverksamhet inom 30.000kr/år. Men frågan är då om du kan ställa en faktura?
mickeskogstrom
Jag använde www.frilansfinans.se för några år sedan när jag arbetade som anställd men hade ett par projekt vid sidan om. Fungerade mycket bra. Lycka till! /Micke

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.