Barnklädesbutik

4
Hej alla..
Är alldeles ny här o har en stor fråga..

Jag är på gång o starta en barnklädesbutik med webbshop.
Men ser att det finns 'massor' av sådana till försäljning på bla blocket. Har kollat upp en del av dem o de ser ut att gå väldigt dåligt.
Min fråga till alla er därute, är det verkligen så svårt att driva en sådan verksamhet.? Eller beror det på annat.? ska jag kanske tänka om..??

Likaså undrar jag om någon vet hur man hittar kommande inköpsmässor od, hittar bara en massa gamla sådana när jag googlar det.
Finns det någon vänlig själ med erfarenhet om vill dela med sig till en alldeles grön?? Frågorna är ju hur många som helst..🙂
mvh
Elsabett
1165
15
Ja, det är jättesvårt att få en shop med barnkläder att fungera och bli lönsam. Det är alldeles för många små som håller på och utöver det finns en rad jättestora företag som H&M, Lindex, Kappahl m.fl. Det finns en del mode i det, men det domineras av någon handfull märken. Som om inte detta vore nog så är begagnatmarknaden enorm eftersom barnkläder ofta inte hinner slitas ut innan barnet vuxit ur sina kläder. Jag har själv kikat på det där eftersom jag har egna barn, men det var en alldeles för tuff bransch för att jag skulle våga ge mig på det.
20
Det swetrot säger stämmer, men det är inte heller bara branschen som är hårt konkurransutsatt utan det är ju just det med storleken. Som liten är det tufft och ofta olönsamt tills man hunnit växa och bli större och kan ställa mera krav på leverantörer och andra som vill ha betalt av dig osv.[br][br]
www.funkystore.se
32
Hej, [br][br]Lite sent svar men i alla fall.[br][br]Tänk på att många som driver nätbutik inte gör detta på heltid. Därför funkar små marginaler.[br]Detta gäller ju dig också.[br][br]Man kan jobba/studera fulltid o ha en webshop sidan om.[br]Det gör att kostnaderna hålls nere samt inkomsterna är bonus.[br][br]Lager är väl största dilemmat, då man vill skicka så fort som möjligt till kund vid order. Men deala med grossisten o skapa en hörna i garaget till att börja med.
Hoppas att jag kunnat hjälpa till ------------------------------------------- LR Design l Läsglasögon
4
Tack alla för goa svar. :)[br][br]Jo, det är ju just det som är oron för mig, ska INTE ha min webbshop på nöjesnivå, utan den ska vara ett komplement till den fysiska butiken. Vill  inte ha en 'hörna' i garaget för att få in en extra inkomst. [br]Butiken är min huvudinkomst, den jag ska leva av. [br][br]Har kollat upp lite o gjort marknadsundersökning här i stan, o det verkar inte vara många som handlar via nätet överhuvudtaget, iaf inte just barnkläder, så en fysisk butik måste till. Tror dessutom att folk tröttnat lite på onlinehandel, utan man vill ha lite mer service o känna på grejerna, webben blir bara extra, men dock nödvändig ju. [br]Dock efterlyser jag erfarenheter av hur stor del man kan räkna webbutiken drar jämfört med den fysiska butiken. Men det blir ju en annan fråga..[br][br]//Elsabett
49
2
Ska man ha en stationär butik så tycker jag att man även ska ha en webbutik.[br]Då du har en stationär har du ju lager mm redan.[br]Men att leva på en webbutik bara är nog som sagt inte så lätt.
http://www.50lappen.se
4
Spännande med en barnklädesbutik! Vad tänker du dig för inriktning och märken? Vilken är din främsta målgrupp?[br][br]Det är svårt att leva på bara en webbshop [i]eller[/i] bara en butik. Allt handlar om du har en stark marknads- och företagsstrategi och en unik brandingstrategi. Det är den som du sedan styr ditt företag utifrån.  [br][br]Läs gärna vår VD's blogg för tips om bådadera eller kontakta oss om du vill boka en konsultation. mycket bra alternativ om du är i startfasen och inte har någon budget ännu.[br][br]vår VD's blogg http://frokenrhodin.se [br]eller maila oss på [email protected][br][br]Lycka till med företagandet!
Wonderland Group - the contemporary advertsing agency.

Branding, strategier, grafisk design, marknadsföring, visuell kommunikation
23
Butik och "hobbysverksamhet" ställer helt olika krav på lagerkontroll, öppentider flexibilitet osv. Vi har en "Fysisk" leksaksbutik och har flera gånger funderat på webshop men alltid backat av olika anledningar. En är som sagt var det är alldeles för många som håller på med det på "hobbynivå" med låga påslag där man sliter ihjäl sig dessutom viket gör att det är svårt att ha ett vettigt påslag som gör att man kan få en rimlig timlön om man vill driva det på heltid osv.[br][br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.