HJÄLP MIG - PRISSÄTTNING

13
Skulle bli så tacksam om ni kunde hjälpa mig! Har letat o letat som en galning på nätet efter lite info ang. prismarginaler till butik.

Hur gör jag?
Jag köper in varor från min egna tillverkare sedan lägger jag på en vinst på 2,2 till mig själv och får på så sätt fram butikens in pris.
Har räknat på ett rek. pris ut till kund som står på prislistan. Har gett ÅF en vinstmarginal på 50%

Är detta för lite? Vad brukar det ligga på? Är mitt påslag för mycket?
130
1
Spontant skulle jag säga att det inte går att ge några generella svar på detta. Det beror ju på vad dina konkurrenter har för pris, vilken efterfrågan det finns för din produkt, hur stora omkostnader du har osv...[br][br]
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
2066
22
Ekonomiskt ska du ta så mycket betalt som du kan utan att kunderna börjar tycka det är [b]för[/b] dyrt. Någon exakt procent finns inte. Om du håller ett konstant utpris och lyckas köpa in det billigare ökar din procentuella vinst utan att det blir dyrare för kunden.[br]Om du gillar matematik går det att göra en del antaganden och sedan rita upp en massa grafer eller ekvationer och, om dina antaganden stämmer, komma fram till ett optimalt pris - inte helt enkelt. Det räcker att kolla på två olika butiker som säljer exakt samma vara, det kan variera ganska mycket i pris, vilket alltså borde betyda att de kommit fram till olika slutsats, för ingen vill väl medvetet sälja produkter billigare än vad som är bra för företaget?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
9
Vad är det för produkter det handlar om? Räkna på marginal istället för påslag........beroende på storleksordningen på kpriset så bör procentmarginalen variera om du ska vara trovärdig.
Mångsysslare
Fredrik Eriksson
www.ienkoping.se
13
Det är produkter för häst och hund, halsband koppel tex.[br]Hur mycket brukar en grossist lägga på sitt pris i vinst?
1165
15
Du bör till att börja med titta på vad andra grossister tar för liknande produkter, det är inte helt oviktigt. Sedan skall du ställa dig frågan hur din produkt placerar sig med avseende på kvalitet, känt varumärke, förpackning och vilket marknadsstöd du vill ge till dina återförsäljare. Det är också en viktig aspekt på det hela.[br][br]Om du fortfarande ser en möjlighet för dina produkter att lyckas så är det bara att tuta och köra sedan.
7
Hej alla![br]Jag tackar för alla svar som jag har fått. Jag säljer akupunkur massagesula för 491 kr på internet. Sulan är en ny forskning med en ny teknik av zonterapi. Idag finns det vissa butiker som säljer zonterapisulor för ca 159 kr och zonterapitofflor för 399 kr, deras sulor kan endast använda upp till 30 mins och effekter är inte lika bra som mina. Mina sulor är en ny utveckling av dessa och är mönsterskyddad. Mina sulor är väldig annorlunda från det som finns på marknaden, helt enkelt mycket bättre och kan använda upp till 5 timmar per dag.[br][br]Tycker ni att det är för dyrt för ett par sådan akupunktur massagesula (som är en ny forskning) med ett jätte fint förpackning + instruktionsbok. Besök min hemsida www.footpoint.se[br][br]Tack för alla svar.
632
3
Är det inte bättre att ta 489/490/499 kr betalt?[br]491 känns lite dumt tycker jag, tror du får minst lika många som köper den för 499, och jag tror många tycker 489 låter väldigt mycket billigare än 491 kr, trots att det bara skiljer 2 kr.
7
Hej![br]Priset med 1 krona i slutet är mitt företags symbol samt att det betyder akupunktur och nål på kinesiska. Samtidigt är det också ett sätt att nappa på folk, de undrar säkert varför 1 krona ligger på slutet (såsom du gör). [br][br]Vidare är priset inte direkt bestämt, det kommer att bli lite dyrare eller lite billigare. Det fasta priset kommer att sättas upp slutet i veckan (hoppas jag). Annars vad tycker ni om priset, dyrt eller billigt?? [br][br]Alla kommentarer accepteras[br][br]www.footpoint.se[br][br]MVH[br]Sigge
2066
22
Jag tycker det verkar sanslöst dyrt med tanke på att det verkar vara en plastbit som rimligtvis kostar ca 5 kr att tillverka. För att få mig att nappa behöver forskningen som omnämns finnas tillgänglig på sidan så jag själv kan läsa vad som gjorts och se vilka resultat man fått fram.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
117
Hmm, ja, 491:- när dina konkurrenter tar runt 50% av det för sina sulor och 399:- för ett par tofflor, det låter lite dyrt måste jag medge. Nu är ju tråden lite äldre och du kanske har ändrat på priset nu? Vad kostar sulorna dig? Köper du 1000-tals åt gången eller är det mindre ordrar? Allt sånt spelar ju in när man ska prissätta sina varor.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.