Ta betalt med kort

15
Hej alla,

har följt forumet av och till ett par år och ska nu äntligen bli egenföretagare. Blir på väldigt låg nivå till att börja med, ska undervisa lite vid sidan av mitt vanliga jobb, så det blir väl en enskild firma till att börja med.

Nåväl, har en fråga och hoppas att någon har ett bra tips:

Jag kommer att behöva ta betalt med kort på plats i lokal. Har surfat runt lite och hittat portabla kortläsare med mobilabonnemang för ca 500 kr i månaden. Mitt problem är att det är MYCKET pengar med tanke på vad jag kommer att omsätta...

Finns det något smart sätt att komma runt denna kostnad? Funderade på att sätta upp en websida med Paysonbetalning och köra trådlöst internet - men då är väl risken att folk måste ha med sig bankdosor och sådant p g a "verified by Visa".

Någon som kan bjuda på ett gott råd om hur man håller kostnaderna nere så mycket som möjligt? Kan inte dela terminal med någon annan och måste kunna ta betalt med kort. Handlar förmodligen om ca 25-50 rätt små betalningar i månaden.
2066
2
Det skulle inte funka med en betaltjänst via SMS?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
15
Dessvärre inte. Företaget jag kommer att arbeta för kräver att jag ska kunna ta betalt av deltagare för kringförsäljning med kort.
9
Var på samma bana som du, tänkte först fixa portabla kortläsare men[br]var inte säkert på att det skulle bli täckt av de intäkter jag får.[br]Så jag valde e-faktura, alltså kan du göra eget faktura eller använder nån [br]ekonomiprogram som du har och kör faktura program som är synkad med bokföring.[br]Många kunder uppskattar det, eftersom jag riktar mig mot miljö så jag brukar[br]rekommendera de att ta e-faktura sen får de stå för kostnader själv, alltså färg o papper. [br]Det blir en kvitto också på ett sätt. [br]Så du kan köra med mobilt abonnemang och laptop så du kan skriva in direkt allt information om kunder.[br]Då får du kunders uppgifter direkt så du kan vårda dem efteråt.[br][br]Det är vad jag brukar göra. Kommentera gärna om ni läsare tycker nåt annat.
15
Tack för tipset. Har också tänkt på det, men som ett sätt att komma runt kassaregister om jag nu skulle omsätta så mycket (kontantfakturor med andra ord). Problemet just nu är att jag kommer att sälja småsaker till privatpersoner och organisationen jag ska arbeta för kräver att kunderna ska kunna betala med kort. Kommer med säkerhet inte vara någon bra affär för mig om jag ska betala en femhundring i månaden bara i hyra... därför jag funderade på om någon kommit på något sätt att slå systemet - d v s ta betalt med fysiskt kort och betala så lite som möjligt för det :-)
9
Jaa förstår det. Hoppas att du hittar en annan lösning som passar din ekonomi bättre.[br]Jag får väl kolla lite runt på internet o se om jag kan hitta något.[br]Men tror att det blir svårt att hitta nån annan lösning.
15
Tack för hjälpen i alla fall. Jag får väl helt enkelt se till att sälja utav bara h-vete så att det blir en bra affär trots allt :-)[br][br]Just nu verkar det väl vettigast att helt enkelt köpa en sådan där portabel pryl och sedan försöka hitta bästa möjliga avtal. Finansiering med en femhundring i månaden på treårskontrakt känns ju inte som någon lysande affär, och det verkar ju inte vara någon våldsam priskonkurrens mellan olika märken och återförsäljare vad jag kan hitta i alla fall.
9
Det stämmer att det finns ej så mycket konkurrens utan det beror mycket på vilken bank som [br]din firma tillhör, den måste du följa efter, det är vad jag uppfattar.[br]T.ex. Swedbank väljer endast DIBS-godkända apparter tror jag.[br]Här får andra rättar mig.
1
Det finns ett supersmidigt och billigt (1495kr + 240 kr årsavgift) program som heter [b]CashEasy[/b] som sköter kontantfaktureringen med några klick. Programmet uppfyller alla skatteverkets regler för kontantfakturering och är perfekt för massörer, frisörer, fotvårdsspecialister m.fl. Har använt programmet sen 2010 då kassaregisterlagen kom och är supernöjd! Man kan beställa programmet på www.Capplon.se MVH PWB
13
Har du kollat möjligheterna att korttidshyra en betalterminal? Förmodligen något dyrare men du slipper binda upp dig i 3 år. Vi har just införskaffat en mobil terminal och är mycket nöjda. Mindre belopp väljer kunderna oftast att betala kontant i alla fall men bara det att kortbetalning finns som alternativ har gjort att försäljningen har ökat.
7
Om du råkar ha en iphone kommer du snart kunna ta betalt på det här trevliga sättet : http://izettle.com :) Mvh Peter
2
Hej Cath, Vad för kortterminal använder ni er utav? Är på jakt just nu och letar efter ett fungerande alt. Är den låst till någon speciell bank? Tacksam för svar. Trevlig helg. Alexander
13
Fick ett erbjudande via Swedbank där man kunde testa kostnadsfritt i 6 månader. Vi valde en mobil Babs Pylink terminal - VX670 tror jag den heter. Funkar klockrent både hemma i butiken och när vi är ute på olika event som t ex höst- och julmarknader.
2
Tack för ditt svar! Låter som ett bra alt. för mig. Mvh

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.