Resultatbudget

70
Hej! Jag ska försöka mej på ett företag där jag dels försörjer mej som musiker, dels säljer min egen konst och konsthantverk/hemslöjd på marknader och via en hemsida, ska även ta kontakt med butiker som säljer konst och konsthantverk åt andra. Nu ska jag göra en ansökan till starta eget bidrag och en resultatsbudget. Vad kan vara troligt att jag tjänar i bruttovinst första året på delen som är konst/konsthantverk?
Jag tänker då att marknaderna jag säljer på är i närheten på småorter där jag bor och runtomkring, kanske sammanlagt 15-20 marknader per år+internet och annat. Jag har ganska låga priser, typ 300 kr för en tavla och normalpris på hantverk.
Vad kostar det i genomsnitt att hyra marknadsplats på en mindre ort?
758
1
I resultatbudgeten, så måste du visa att du verkligen kan överleva på denna verksamheten. I annat fall. så är risken stor att dom inte kommer att bevilja dig något "starta eget"[br]Uppskattningsvis, så bör omsättningen ligga på minsta 400 000: - per år[br][br]Marknadshyran handlar oftast om priset per löpmeter och där kan du räkna med[br]100 - 400: - per meter beroende på en rad faktorer.[br]Ungefär så..[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
70
Vad menas med omsättning? Är det vad man tjänar per år innan eller efter skatt o soc avgifter? Är det trovärdigt att man kan tjäna så mycket som musiker och konstnär som säljer på marknader? [br]Kan man hyra bara en meter på marknad?
60
1
Omsättningen är i princip alla pengar du får in (bortsett från moms), oavsett hur mycket som går ut. Om du säljer saker för 400 000kr (ex moms) så är det din omsättning, även om du har 100 000kr i kostnader (d.v.s. en nettovinst på 300 000kr).
70
Men om jag har väldigt låga kostnader i företaget och dessutom har angett att jag klarar mej på som lägst 3000 kr i månaden? Tror ni arbetsförmedlingen går med på det eller är det säkrast att dra till i överkant ändå?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.