Sälja dvd-filmer på Tradera m.m.

216
6
Tror ni man kan tjäna något på att köpa t ex dvd-filmer ifrån Asien och sälja på Tradera, Ebay, Blocket m.m.?
Det kanske är risk att de är piratkopierade eller inte fungerar på våra dvd-spelare?
Vad tror ni annars kan vara lönande att importera ifrån Asien och sälja på dessa ställen?  😃
1165
Jag tror att du riskerar rätt så häftiga stämningar från ett antal rättighetsinnehavare om du säljer piratkopierade filmer på Tradera eller någon annanstans. Nu har man ju fått fildelningen i brygga, så då kan man börja ta sig an de som tjänar pengar.[br][br]I övrigt så importeras det allra mesta av vår konsumtion från Asien, så du kan säkert hitta något som du känner att du kan och behärskar. Är du intresserad av film så kanske du kan få agentur på att distribuera t.ex. manga-filmer i Europa från Japanska filmbolag.
216
6
Tror ni att många filmer är piratkopierade om man importerar dem ifrån Asien? [br]Tror ni att det går att tjäna mycket på att sälja på t ex Tradera, Ebay och blocket på varor man importerar ifrån Asien?
1165
Jag tror att ungefär alla filmer är antingen piratkopierat eller så saknas tillstånd att ta det över EU:s gräns.[br][br]Tveksamt om man blir rik av att sälja saker på Tradera eller Blocket, varje transaktion där tar sådan tid. Då är det svårt att nå de rätta volymerna för att man skall kunna sälja en kontainer med prylar.
216
6
Lönar det sig inte att sälja på det viset då? Man kanske kan öka försäljningen genom att sälja på ebay och olika utländska stora köp och säljsajter? Eller hur ska man sälja om man importerar ifrån Asien för att tjäna [move]mycket pengar?[/move]
216
6
Lönar det sig inte att sälja på det viset då? Man kanske kan öka försäljningen genom att sälja på ebay och olika utländska stora köp och säljsajter? Eller hur ska man sälja om man importerar ifrån Asien för att tjäna [move]mycket pengar?[/move]
1165
Det beror väl på vad du menar med "mycket pengar".[br][br]H&M säljer sina från Asien importerade varor i närmare 2000 butiker i ett antal länder, de tjänar visst en del på det har jag hört... :-)[br][br]Jula & Biltema har inte fullt lika många varuhus, men tjänar en hel del pengar ändå.[br][br]Skall man som enmansföretagare importera och tjäna några pengar att tala om tror jag att man måste hitta produkter som dels kostar något när man säljer dem till konsument (4-siffriga tal), och det måste vara något som är svårt att kopiera. T.ex. ett schysst märke som man kan bygga upp, eller något som de stora jättarna anser för betydelselöst för att orka ta upp konkurrensen med.[br][br]Problemet med sajter som Tradera, Blocket & eBay är att de tar rätt så bra betalt för sina tjänster, och det tär rätt hårt på marginalen som du skall leva på. Därtill är konkurrensen stenhård från andra företagare, men också asiatiska företag som säljer direkt och från svartarbetande privatpersoner som skiter i moms och andra skatter.[br][br]Det blir också en väldig massa små transaktioner som kräver mycket av dig att hålla reda på. Säljer man utrikes kan man kallt räkna med ännu fler frågor och att kunderna behöver hjälp för att förstå hur de skall betala, hur det är skickat etc. Om det man säljer kostar 1995kr och i alla fall hälften är täckningsbidrag kan man gott använda en timme till försäljningsprocessen för varje enhet, det blir pengar över ändå. Men om priset är 69kr varav hälften är täckningsbidrag så kommer all hantering som överstiger 5 minuter att kännas som man jobbar gratis.
216
6
Ok. vad skulle det kunna vara för produkter som stora företag inte bryr sig om att konkurrera om? Ett eget märke då eller? [br]Var ska man sälja produkterna?
2066
2
Om någon har ett perfekt svar på vad du ska köpa, vart du ska sälja det och kan garantera att du blir rik på det - då är det nog så att personen som vet det redan har startat det företaget.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
216
6
Ok, jag funderar på om inte ett eget märke vore en bra ide men det kostar väl otroligt mycket pengar att skapa ett eget varumärke med produkter?
1165
Vad du skall sälja får du rannsaka dig själv och dina intressen om, men ett tips är att man ge sig på något som man kan i alla fall lite om och har ett intresse av. [br][br]Ett eget märke behöver inte kosta skjortan att dra igång om man väljer ett område där du inte behöver ha ett väldigt stort sortiment.[br][br]Om man kikar lite på de olika säljsajterna som du har fastnat för så är det väldigt få stora och framgångsrika företag som finns där. De föredrar istället egna webshopar, butiker, varuhus eller annan typ av försäljning. Importerar man själv så finns det ju dessutom utrymme för att kanske ha återförsäljare i olika städer så att man själv blir en grossist.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.