Marginaler till återförsäljare

2
...
2066
2
Tvivlar på att någon vill sälja dessa åt dig ens om du ger dem hela marginalen på 18%, om du inte förväntar dig en massiv och enkel försäljning är det alldeles för lite att leva på.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
2
...
2066
2
Ah, jag läste visst lite för snabbt. Då är det mer rimligt :)[br][br]Vet inte vad normala marginaler är i den sektorn, men spontant känns typ 40% rimligt.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1165
Jag tycker det låter rätt så rimligt att fabrikens pris kan tänkas ligga på runt en femtedel av slutkundspriset. De skall ju transporteras hit, tullas in och sedan startar säljjobbet. Interaktiv Whiteboard vet jag inte riktigt vad det är, men kostar det 20k så lär det inte vara någon som kommer in och lägger det i en kundvagn på ett kontorsvaruhus och sedan går hem och börjar använda det.[br][br]Och då lär återförsäljaren få lov att demonstrera, offerera, besöka, låta dem prova etc. En installation och åtminstone en snabbkurs för användarna måste nog också till. 40% mariginal är definitivt inte för mycket om en ÅF ens skall vara det minsta intresserad att försöka sig på att sälja detta. Innan man nått en position på marknaden där man kan räkna med att det säljer sig självt är det ett oerhört jobb att sälja något. Alla inköpare vet att köper man något okänt som inte fungerar så får man utstå mycket kritik själv. Köper man något känt som inte fungerar är det det inköptas varumärke som får ta emot ilskan.[br][br]Du behöver också en bra marginal för att kunna ta hand om garantier, service, reservdelar, support, marknadsmaterial, eventuella nedslag från Elsäkerhetsverket så produkter måste åtgärdas, anpassningar för att klara avstörningskrav i salar med hörslinga etc. [br][br]Blanda helst inte in privatpersoner i det hela, och gör du det blir de dina uppdragsanställda där du måste betala dra och betala in alla deras skatter och avgifter från deras ersättning.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.