Retorikutbilding - Nya kunder

2
Hej,

jag är ny här men skapade användaren för att be er andra om hjälp. Förhoppningsvis kommer det bli väldigt givande, då jag är säker på att många av er har väldigt mycket bra idéer och synpunkter att komma med.

För ungefär ett år sedan startade jag upp företaget Löfström Retorik, med affärsidén att utbilda och coacha företag, organisationer och privatpersoner i ämnet retorik - Konsten att övertyga. När jag startade upp hade jag såklart flera potentiella kunder, och en stor del av dessa har genererat uppdrag till företaget. Dock har jag nu stött på problemet som jag gissar att många nyföretagare stöter på, nämligen; hur fortsätter jag? Hur skaffar jag mig nya kunder på ett enkelt och effektivt sätt?

Vad jag hittills har försökt mig på är dels annonser på google (som förvisso genererade nära på dubbelt så många besök på hemsidan, men inte gav en enda kontakt) samt att helt enkelt ringa runt till potentiella kunder och erbjuda mina tjänster. Detta har dock varit väldigt svårt, och de allra flesta av kunderna jag varit i kontakt med har avvisat mig med hänvisningen att jag ska återkomma om ungefär 1.5 år, då de av olika skäl har inköpsstopp på grund av finanskrisen. Problemet är ju som ni förstår att 1.5 år utan inkomster är en ganska lång tid för ett relativt nystartat företag, och jag måste därför se till att skaffa mig uppdrag.

Vad har ni andra för tips? Hur ska jag nå ut till kunderna och få dem att inse att mina tjänster är en investering som kommer att löna sig? Och framförallt; hur hittar jag kunderna från första början?

Tack på förhand! Jag håller tummarna för att det här kan bli en väldigt givande tråd!

Totte.
Totte Löfström
[email][email protected][/email]
0761-850328
www.lofstromretorik.se

Löfström Retorik
Örnsköldsgatan 131
703 50 Örebro
2066
2
Spontant förslag - ring runt till en hel hög eventbyråer, tillräckligt stora sådana för att de ska ha helhetsansvar för kundernas konferenser och möten. Erbjud dig att hjälpa till att coacha föreläsare, VDs, talare i allmänhet. Hittar du rätt och gör ett bra jobb har du en potentiellt ganska stor marknad och en bra direktkontakt med viktiga företag utan att själv behöva söka upp dem.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
758
1
Börja med att lägga ner bloggen ;-)[br]Folk är rent allmänt trötta på politiker som endast lyckas övertyga sig själva.[br][br]Kursutbudet inriktar sig  bara mot företag som har många anställda.[br]Varför kan inte jag få gå din kurs?[br]Du tackar nej till hundratusentals små företagare som säkerligen skulle ha stor nytta av en kurs i retorik.[br]Du måste också bli mer konkret i texten på hemsidan om du vill kommunicera med[br]denna stora målgrupp - inte ens jag blev övertygad om att du hade något att tillföra mig.[br]Ungefär så..
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
456
1
Har du provat ringa runt till företagarföreningar, nätverk etc? Kanske kan dom sammankalla ett antal företag för en gemensam kurs...
2
Väldig bra tips från er alla, och jag har redan nu börjat se över dem och planera kring hur man kan lägga upp det hela. Eventförslaget och Företagarföreningstipset känns synnerligen intressanta.[br][br]Men ni får gärna komma med fler tips, om ni vill, för tips kan man aldrig få för många av![br][br]Tack igen!
Totte Löfström
[email][email protected][/email]
0761-850328
www.lofstromretorik.se

Löfström Retorik
Örnsköldsgatan 131
703 50 Örebro
1165
Jag tror, precis som Stefan är inne på, att lite mer frieri med småföretag är ett bra sätt att skapa intresse och så småningom affärer.[br][br]Börja t.ex. med med "veckans retorik-tips" på hemsidan, varför inte i form av en videofilm som är upplagd på youtube. Gör ett nyhetsbrev en gång i månaden och skicka ut till intresserade, prata med caféer och restauranger om att kanske göra event tillsammans. Du står för en knapp timmes tal och prat om retorik, och sedan samlar man "kollekt" från de närvarande som lyssnat på dig. Bjud in företagarna dit, se till att de får med sig din folder hem.[br][br]Presentera enklare paketlösningar för olika personalgrupper och händelser som är lätta att förstå, beställa och genomföra.[br][br]Uppdatera bloggen ofta, försök bredda dig från dagens politikergranskning (som är rätt så gles) till sådant du ser på TV, hör på radio etc. Vad kunde polisen gjort bättre på presskonferensen, är det någon som förstår Lennart Persson i Aktuellt etc. [br][br]Kort och gott, gör dig ett NAMN både lokalt, regionalt och nationellt. Se till att alla som ens nuddar ordet retorik i tanken får en visualiserad bild av dig på näthinnan. Då skall du se att jobben ramlar in...
305
2
Hej Totte![br][br]Trevligt med nya näsor på forumet![br][br]Tycker idén med video-tips eller video-kurser är klockren. Ha en gratisvideo och om någon är mer intresserad så kan de signa upp till ditt nyhetsbrev och få ännu en video gratis.[br]På så sätt bygger du upp ett register med intressenter.[br][br]Skulle vara kul med en komisk video också. Typ att du lär ut retorik för en lågstadieklass och att man sedan får se eller att du skriver om hur de lyckats prata ner rektorn så att de nu får godis istället för mat på fredagar :)[br][br]Sedan tycker jag (med risk för egenreklam) att du ska lägga upp dig på [url=http://grupputveckling.se]grupputveckling.se[/url] och lägga in aktuella kurser (allt är gratis och kostar inte en krona).

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.