Offerthjälp

321
Hej! (hoppas att detta är rätt ställe för inlägget...annars kanske nån vänlig moderator fixar det...)  🙂

Jag skulle vilja ha lite råd inför en offert jag ska skriva.

Om jag har en vara som jag normalt säljer för ca 50 kronor styck (exkl.moms)...och som kostar mig själv ca 5 kronor i inköp, hur mycket är det rimligt att sälja varan för när det handlar om en volym på 10.000 stycken?

Tacksam för förslag och synpunkter!

Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
12
Rabatter är alltid ett svårt område. [br][br]Rent generellt så är det ju givetvis bättre att du tar 50:- per enhet oavsett hur många du säljer. Vilket kommer rendera i den största intäkten för dig. [br][br]Vill man däremot lämna rabatt till följd av en stor order så skulle jag beräknat rabatten utifrån den ökade marginal du får genom att sälja till en kund. Jag vet inte hur stor en order vanligtvis är för dig. [br][br]Men i det här fallet har du en produktkostnad på 50 000, och en intäkt på 500 000 om du hade sålt volymen utan rabatt. Ponera nu att du normalt sett hade sålt detta till 20 kunder och att varje kund i arbetstid och eventuellt andra omkostnader hade kostat 4000:- att bearbeta och leverera utanöver inköpskostnaden. Vilket ger en kostnad på 80 000 som är lika med 16% av orderns totala värde. Så givet mina antaganden så hade 10% rabatt varit befogat i det här fallet enligt mig.[br][br]Men så länge du är nöjd och känner att det är en bra affär, så är väl allt där du gör vinst och kan ta ut lön en bra nivå.
P.Silvin
--------------------
Affärsutveckling för entreprenöriella processer
[email protected]
1165
Det här är världens svåraste fråga, och den brottas många med varje dag.[br][br]Frågan är hur produkten säljs i vanliga fall? Säljs den styckevis för 50kr/st eller i 100-pack för 50kr/st eller vad? Precis som Silvin säger så är ju varje transaktion som regel förenad med en kostnad. Är det dessutom volymer som du inte kan nå utan en hel massa marknadsföringskostnader så kan ju det här vara en oerhört bra affär till dig.[br][br]Om du i vanliga fall säljer sådant här i batchar om 500-1000st utan problem så är kanske 10% rätt rabatt. Men säljer du i batchar om 100st, efter en hel del aktivt säljande, så är kanske 35% en mer korrekt rabatt.[br][br]Ytterligare en faktor är ju hur het på gröten kunden är, och vilken konkurrens som finns i det aktuella fallet. Som sagt, det är inte lätt...[br][br]MEN, det är ett angenämt problem  :winner
321
Hej, och tack för era svar![br][br]Offerten är nu skickad...men jag kan tyvärr inte säga hur jag till slut gjorde. Iaf inte ännu. [br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
2360
37
Rent allmänt kan sägas att vid en mycket stor order en viss summa betalas i förskott och vid dävid ge en form av rabatt beroende på förskottsbeloppet. Ofta i handeln har man ett bonussystem att ju mer man köper desto billigare blir det, och lite av detta kunde man använda som mall. Då har man ju också säkrat upp inköpskostnaderna ifall något skulle gå snett.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.