Blogg som marknadsföring? (Blogg som kan fungera, med små jättebra tips!)

163
Jag fick tipset, som så många andra här i forumet!
Nu har jag små-börjat.
men alltså, jag har ju aldrig bloggat förr, vart gör man det bäst?

Googlade lite, och fick ju upp massor! Hur väljer man?

Många i målgruppen bör hitta till den.
Det bör ju vara gratis.(?)
Man vill kunna lägga in många bilder. (Lagom många)

Att utforma den är säkert en hel vetenskap, jag mottar gärna tips.
Mitt ego anar att jag är en hyfsad författare, och jag tror benhårt på att jag får till en som både är underhållande och (som jag vill det) säljande...

Det skall ju självklart inte vara en "Kom och Köp"blogg, då blir det inte roligt att skriva.


Jag känner på mig att jag kommer att fastna rejält för bloggandet, men jag vill ju såklart välja rätt plats..
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
822
48
Hej,[br][br]Jag tror som vanligt på att bara köra igång och testa dig fram. Du hittar då snart ett sätt att göra det på och du ser vilken typ av inlägg som läses mest. Blir något fel så går det alltid att fixa i efterhand.[br][br]Här kan du läsa en annan [url=http://www.foretagande.se/index.php?option=com_smf&Itemid=10011&topic=2587.0][b]tråd om bloggar[/b][/url][br][br]De flesta bloggar är gratis och busenkla att köra igång.[br][br]Vet inte om det hjälpte dig men..[br][br]Lycka till!  :)
355
1
Det viktigaste för en blogg, eller webbsida är att besökaren märker du tycker om att skriva. Det viktigaste för att din målgrupp skall hitta sidan är att det du skriver intresserar någon i målgruppen och här är det viktigt att det står något intressant i din blogg.[br]Exempelvis hur det är att vara marknadsförare, familjeliv, semester, böcker, test av olika bilar, stereos, datorer, kameror eller liknande. Sedan är det ju aldrig fel att lägga en länk till din hemsida på sidan som visar vad du sysslar med dagtid.
163
Halloj, och Tackar för svar!![br]Jag ÄLSKAR att skriva, så bloggandet passar mig perfekt, har jag märkt.[br]Vad sägs om erbjudanden om krönikor i trycktidning?[br] :o :D[br][br]Det här kommer nog funka bra. Bara man startat i "rätt" blogg med rätt läsare.[br]Finns ju typ en miljon bloggställen........ ???[br][br]
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
7
Jag har använt ett par olika bloggar och känner till några fler som vännerna använder.[br]Min personliga favorit är Wordpress (http://wordpress.com).[br]Blogger fungerar också rätt okej, medan Bloggar.se är för seg för min smak.
6
Att komma igång med själva bloggandet är en relativt enkel sak. Det finns hundratals blogghostar som är webbplatser där du enkelt som 1,2,3 kan får igång din egna blogg.[br][br]Jag rekommenderar dock att ladda ner Wordpress (www.wordpress.org) och installera det under egen domän. Det ger ett mer seriöst intryck och du kan styra mer vad gäller utseende osv.[br][br]Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till mig.
[URL=http://www.bard.nu]Entreprenör[/URL] | Min resa till frihet
[URL=http://www.andreasbard.se]Personlig utveckling[/URL] | Motiverande artiklar

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.