Hur mycket kostar det att köpa någons webbsida?

26
Jag är lite nyfiken på vad webbsidor har sålts för under senaste tiden. Utifrån detta kan man ju se ungefär vad man kan tänkas hamna om man vill köpa upp en webbsida. Så man har nån riktlinje och något att jämföra med.Några tips?Eller är alla överenskommelser hemliga?
187
Det är kundregistret och webbadressen som är kostnaden, Sidan i sig själv behöver inte kosta så mycket. Ta exempel LunarStom, deras sida skulle kosta vid en försäljning en enorm summa pengar, men om dom inte hade sitt kundregister och därmed inte var kända så skulle du få sidan för några tusenlappar. [br]Allt beror på deras "STORLEK"
Frilansande människa
26
Vi har ju fått reda på vad stora sajter typ Blocket har sålts för genom massmedia. Men småsajter som byter ägare har man dålig koll på. Finns det något tips på vart man kan söka sig vidare?
187
På webmasternetwork kan du söka. Sök innan du postar något, du lär få upp en hel del
Frilansande människa
26
Jag fick bara upp massa prat om försäljning av domännamn hit och dit. Kändes ganska meningslöst faktiskt...
507
1
Kolla på missdomain.com. Där kan du se vad de vill ha för försälning av sin webbsida.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
187
Ja! missdomain är bra att kolla. [br] [br]Det skulle vara intressant att veta vad du är ute efter, är det enbart sidan eller trafiken är det bara webbadressen eller är det en kombination av detta. Tänker du köpa ett färdigt koncept med kundregister…………..eller….eller!! [br] [br]Lite nyfiken bara :D
Frilansande människa
26
Det jag med säkerhet kan säga är att jag inte är ute efter nåt tufft domännamn. Det jag vill jämföra är alltså "inarbetat varumärke", kunddatabas, teknisk nivå på tjänsten och verksamhetsområde. [br] [br]Om man har underlag på andra sajter och deras pris, kan man också jämföra på med andra sidor på nätet. Det finns många småsajter som säkert vore till salu bara man frågade, men idag vet jag inte vad saker kostar. [br] [br] [br]Jag är medveten att priserna är individuella, [br]men nåt att utgå från måste la finnas.
232
Avslutad tråd? ;) [br] [br] Ville bara säga att i vissa fall kan man sälja webbplatsen för pris baserat på omsättningen. Man kan likna denna försäljning som att sälja ett företag/verksamhet. Om sidan genererar en stadig inkomst så är den värd en del. Sedan bör man också lägga vikt vid den tid det tagit att bygga upp webbplatsen rent tekniskt..´Ren konstruktion av webbplatsen kan i vissa fall ha kostat oerhörda pengar, som man vid försäljning/köp får med i affären så att säga. [br] [br]Exempelvis e-handelsplatser som är den primära försäljningskanalen för många företag (cdon.com/NetOnNet/Tradera/QXL/m.fl.) , dessa webbplatser värderas således därefter. [br] [br]Angående kundstock mm så behöver inte denna ingå då företaget bakom webbplatsen kan avse att driva själva verksamheten vidare, men under annan regi..
M-Daniel Johansson
26
Fortfarande intressant, tycker fortfarande det är svårt med värdering. Men så får man väl gå lite på känsla också. Men tack för dina tips, det är bra ha lite områden att fundera kring...
187
Hur går det med sökandet!
Frilansande människa
507
1
Ja, berätta gärna för oss hur det går.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
232
Om du vill ha hjälp med värdering så kan du ju alltid ange webbadressen här. [br] [br]Fast risken finns ju att någon annan hinner före..
M-Daniel Johansson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.