Slippa bolagskatt när man säljer appar. Funkar denna metod?

4
Hej. Är det nån som vet om denna metod funkar?

- Producera en app på fritiden i Sverige.
- Starta ett 0% bolagskatt aktiebolag på Guernsey.
- Överlåta appen till bolaget.
- Lägga upp appen på Google Play, App Store som börja sälja den.
- Åka till Guernsey (eller kanske bara utanför Sverige räcker, t ex Norge?) nån gång per år och jobba med uppdateringar och marknadsföring av appen.
- Plocka ut dividends från Guernsey företaget i Sverige och betala vanlig kapitalvinstskatt på 30% totalt. (Svensk kapitalvinstskatt minus Guernsey kapitalvinstskatt). Ingen lön.

Resultat: Istället för 22% bolagskatt betalar man 0%, men man betalar 30% i Kapitalvinst som vanligt. man får alltså behålla hela 70% av de intäkter man drar in från app-stores.

Är det nån som vet om detta upplägg är grönt för skattemyndigheten i Sverige? Det hela verkar hänga på platsen för verksamheten, alltså där de som har aktivitet i bolaget befinner sig när dom jobbar.
52
3
Då länge du bor i Sverige så är du obegränsat skattskyldig här.
16
[quote="Martin" post=41725][i]Då länge du bor i Sverige så är du obegränsat skattskyldig här[/i].[/quote] [b]Precis.[/b]Stämmer fullständigt. [quote="Daniel Ronnstam" post=72360][i]Hej. Är det nån som vet om denna metod funkar? - Producera en app på fritiden i Sverige. - Starta ett 0% bolagskatt aktiebolag på Guernsey. - Överlåta appen till bolaget. - Lägga upp appen på Google Play, App Store som börja sälja den. - Åka till Guernsey (eller kanske bara utanför Sverige räcker, t ex Norge?) nån gång per år[/i][/quote] Det är inte lagligt i detta tillfälle. Däremot om du bodde permanent i Guernsey ([i]dvs. registrerad/utvandrad från Sverige[/i]), så skulle det vara en annan sak. Så länge du bor och arbetar i Sverige så är du skyldig du betala skatten för ditt företag till Sverige. Mvh. Daniel
Kvalitet är bättre än kvantiet. | Mitt bolag: https;//takemarket.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.