Handla på t.ex. eBay och sälja på nätet?

0
Hejsan!
Efter en massa läsande och nya lagar och regler så känner jag att jag behöver fråga mer kunniga personer. Jag tänkte höra hur det skulle fungera att köpa produkter (ej märkesprodukter) på t.ex. eBay och sedan sälja här i Sverige på nätet och göra detta som enskild firma? Det handlar om mindre kvantiteter, produkter som kommer utanför EU.

Hur skiljer det sig mot att handla som privatperson med t.ex. moms och tull? Köper jag något som privatperson så tar ju Postnord en avgift och sedan tulldeklarerar dom och jag betalar in moms och sen är det frid och fröjd. Blir det genast mycket mer komplicerat om jag skulle köpa det som företag istället? Vad behöver jag göra annorlunda?
Eftersom det handlar om mindre kvantiteter så kan allt rymmas i t.ex. en kartong.

Bugar och bockar så mycket på förhand! 🙂
Mvh JB
Jungelbobo
367
28
[i]Hej Anton![/i] Du tänker alltså köpa på nätet (Ebay) och sälja på nätet. ”Sälja på nätet” innebär ju en viss inte försumbar kostnad. [b]Sälj på Tradera[/b] så får du en klappad och klar handelsplattform Så når du flera miljoner kundämnen. Sälj på auktion eller i minut. Lägg ut varan och få betalt i förskott. Eller sälj på Blocket.Så slipper du gigantiska kostnader och mycket jobb för att upprätta en egen e-handel. Med den skruttiga kronan är det sannolikt smartare att köpa på Tradera och sälja på Ebay. [b]Privat eller enskild firma[/b]. Börja försiktigt med enskild firma. [b]Håll ordning på papperen[/b] så du har möjlighet att göra alla relevanta avdrag för kostnader du har i samband med köp/säljprocessen. [b]Busenkelt![/b] Kolla med Skatteverket -deras trycksak Bokföring, bokslut, deklaration Lycka till!
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.