Om importen går genom tullen utan kontroll...?

2
Hej på er!

Jag köper mycket grejer privat från USA, Japan & Kina. Kan vara vad som helst, att från hundtäcken till fotoutrustning. Oftast går ju paketen rätt igenom tullen, men ibland fastnar de och då får man ju betala tull och moms. Tydligen gör de bara stickprov...?Nu när jag har en egen liten firma och har tänk att köpa lite dyrare prylar, hur gör jag då med momsen? Får jag momsinbetalning från tullen, så är det ju bara att betala så klart, men om det går rätt igenom? SKa jag själv då betala in moms på eget bevåg, eller ska jag bara strunta i det och bokföra kvittot som det är? :?

MVH Jessica
46
[quote="APELSINSKAL"]Hej på er! [br]Jag köper mycket grejer privat från USA, Japan & Kina. Kan vara vad som helst, att från hundtäcken till fotoutrustning. Oftast går ju paketen rätt igenom tullen, men ibland fastnar de och då får man ju betala tull och moms. Tydligen gör de bara stickprov...? [br] [br]Nu när jag har en egen liten firma och har tänk att köpa lite dyrare prylar, hur gör jag då med momsen? Får jag momsinbetalning från tullen, så är det ju bara att betala så klart, men om det går rätt igenom? SKa jag själv då betala in moms på eget bevåg, eller ska jag bara strunta i det och bokföra kvittot som det är? :? [br] [br] [br]MVH Jessica[/quote] [br] [br]Ifall du anlitar bolag som DHL, UPS, FedEx etc. sköter de deklarering - du får bara en faktura på moms och tullavgifter. I övriga fall måste du själv deklarera godset.
2
Tack Kristofer för ditt svar. [br]Anledningen till att jag frågar är att på mitt möte med Skatteverket så sa de: "Ja, är det ingen moms så slipper du ju bry dig om den, det är bara att lägga kvittot till handlingarna". [br]Men de har fel alltså? Jag blev faktisk tveksam efteråt när jag tänkte på det... [br]Men jag borde väl inte behöva betala in någon moms om jag ändå får dra den, eller....? [br] [br]Jag anlitar inte något av de företagen, paketen brukar skickas med USPS och sedan vidare. Är det skillnad om jag köper av företag eller privatperson i USA? [br] [br]MVH Jessica
46
[quote="APELSINSKAL"]Tack Kristofer för ditt svar. [br]Anledningen till att jag frågar är att på mitt möte med Skatteverket så sa de: "Ja, är det ingen moms så slipper du ju bry dig om den, det är bara att lägga kvittot till handlingarna". [br]Men de har fel alltså? Jag blev faktisk tveksam efteråt när jag tänkte på det... [br]Men jag borde väl inte behöva betala in någon moms om jag ändå får dra den, eller....? [br] [br]Jag anlitar inte något av de företagen, paketen brukar skickas med USPS och sedan vidare. Är det skillnad om jag köper av företag eller privatperson i USA? [br] [br]MVH Jessica[/quote] [br] [br]Var bara några exempel, tror det är likadant med USPS. När du själv måste deklarera är när du tex. tar hem en container med båtfrakt osv. [br] [br]Momsen skall betalas ändå. Precis som allt annat - du betalar in den, för att sen få tillbaka den. [br] [br]Min spontana reaktion är att skatteverket trodde att det var momsfria varor du importerade. Men det är ju svårt för mig att veta. :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.