Swedbank verkar inte riktigt ha koll på vad dom erbjuder

5
Jag skulle behöva öppna bankkonto i USA alternativt ett land som har Euron som valuta. Jag gjorde då en sökning på Google och stötte på denna länk:

http://www.swedbank.se/foretag/cash-management/konton/konto-i-utlandet/index.htm

Där står det följande:

Swedbank har egna kontor i Danmark, Estland, Finland, Kina, Lettland, Litauen, Luxemburg, Norge, Ryssland, Ukraina och USA där vi idag kan erbjuda våra kunder konton och andra cash managementlösningar.

Det passar ju bra tänkte jag då jag redan är kund hos Swedbank. Jag loggade in i internetbanken och ställde följande fråga:

Jag ser på eran webbsida att ni kan hjälpa till att skaffa bankkonto utomlands. Jag skulle vara intresserad av att öppna konto i USA alternativt ett land som har euron som valuta som ex. Finland.

Hur går jag tillväga för att skaffa konto i utlandet? Kan jag göra det online eller behöver jag besöka ett bankkontor?

Då får jag svaret:

Det finns inte någon sådan tjänst där du kan skaffa ett konto via oss i Usa. Det du har läst om på hemsidan är ett samarbete vi har med Swedbank filial i Norge och Finland.

Det var ju märkligt. Dom verkar inte riktigt ha koll på vad dom erbjuder på webbsidan. Dagen efter besökte jag mitt bankkontor och dom kände till att det fanns sådana lösningar. Jag bestämde mig då för att nöja mig med bankkonto i Finland och dom skulle ta kontakt med kontoret i Finland och återkomma till mig.

Tycker att Internetbankens support borde läsa på lite mera. Lite konstigt att ha en hel sida om möjligheten att öppna konto utomlands bl.a. USA. och sedan få svaret att tjänsten inte finns. Visserligen nämner supporten filialer i Norge och Finland, men USA "det går inte".

Knasbollar >🙁
27
Jag försökte lösa in en check hos danske bank i Nordstan och då använda mitt danska konto för att sätta in pengarna. Vad jag då fick höra utav de två stackars kassa-assistenterna här var att Danske bank finns inte i Danmark :P Ja, det verkar inte som om du behöver speciellt högt IQ för att jobba på bank.
http://bredbandsbloggen.se -ge kritik på din internetleverantör, se vad andra tycker http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php - program och lösningar för bokföring
5
Jaha, Danske bank finns inte i Danmark. Det är ju nästan komiskt. Kan det kanske vara så att Danske bank finns överallt utom just i Danmark? ;) Jag kontaktade förresten Internetbankens support igen, skickade länken där dom säger att dom kan hjälpa till att öppna bankkonto i andra länder. Sade också att om detta inte stämmer så kan det vara lämpligt att plocka bort sidan där dom påstår detta. Fick sedan en ursäkt om att svaret hade blivit fel och att dom gärna hjälper till med detta. Det var ju tur att dom kom fram till den slutsatsen.
27
Om du googlar lite på danske bank får du fram att de bildades i Danmark 1871 och då som den [url=http://www.danskebank.com/da-dk/om-os/faktaomos/Historie/Pages/Historie.aspx]http://www.danskebank.com[/url]. Sedan var danske bank den första utlandsregistrerade bank som köpte en svensk, nämligen Östgöta Enskilda Bank, 1997. Se mer på [url=http://www.danskebank.se/sv-se/om-banken/kort-om-banken/pages/historia.aspx]http://www.danskebank.se/[/url] Det händer även jag undrar om de har en aning om vad de sysslar med vid flera tillfällen. Ta ett exempel med återbäring på skatt. Jag talade med skatteverket för de hade problem med att betala tillbaka några tusenlappar till mitt konto på en annan bank. Dessa talade då om för mig att betalningen går via bankgirocentralen. Jag ringer upp bankgirocentralen som inte har en aning om att de har ett samarbete med skatteverket och inte har en möjlighet att hjälpa oss. Då ringer min bank upp mig och allt går så mycket smidigare. Vad jag ser är att detta med kommunikation och information inte fungerar på det svenska bankväsendet idag. Detta gör ju att de förlorar hiskeligt med pengar på grund av att ingen verkar ha koll på flödet. Ändå gör bankerna hiskeliga vinster. [url=http://www.idg.se/2.1085/1.529816?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_content=Nordeafiasko%20-%20miljarder%20i%20sj%C3&utm_campaign=Morgonens%20viktigaste%20nyheter%202]Titta vad computer sweden skriver idag om Nordeas miljardförlust förra året>>>[/url] Kan det vara så att vi som sysslar med it valt fel bransch?
http://bredbandsbloggen.se -ge kritik på din internetleverantör, se vad andra tycker http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php - program och lösningar för bokföring

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.