Export från Baltikum till EU?

23
Har en produkt som ska tillverkas i Sverige och kunna exporteras ut direkt till privatpersoner i Europa. Paketet kommer väga ca.500 gram och vara 15x15x5 stort och frakten ska ingå i priset till hela EU.

Kollar nu med olika transportlösningar och kom ganska snabbt fram till att transport från Sverige till EU kostar skjortan!
Posten tar 92 kr för mitt paket.

Kom då på att man skulle kunna skicka från Posten t ex i något annat land. För samma paket tar statliga Posten i Estland 21 kr.

Någon som har erfarenhet att använda sig av något Logistikföretag och lagerhotell i Baltikum eller annat land för att skicka ut till kunder i Europa?
23
Någon som kan svara mig?
367
28
Har du koll på vad logistiken kostar; att först exportera i bulk till baltikum,tullhantera,lagerlägga, packa om och distribuera därifrån inkl personella kostn. security och försäkringar?
Redaktuellt
1
Skickar du som brev blir det billigare. Upp till 2 kg. Är lite osäker på kostnaden men kontakta posten och fråga om pacsoft. Borde bli billigare än paket i alla fall.
2360
31
Om du bor i Stockholmstrakten och kan ta över det hela med en pirra till post i respektive land som har billigaste taxan så finns det en hel del att tjäna på det samt om man gillar båtfärd. Du får ju då också en ersättning för traktamente. Själv åker jag till Riga/Lettland och flyg tur och retur kostade ett par hundra kronor annars båt till Riga med erbjudanden ofta för ett par hundra och stannar så länge att man hinner gå på posten mm. Själv bor jag där till och från. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.