Värdera sitt företag

1
Hej,

Jag har en fråga om hur jag kan värdera mitt bolag vid ett eventuellt övertagande. Historiken är följande:

Företaget är snart 2 år gammalt varav AB 1 år vid årsskiftet, det finns inga skulder och omsättningen blir mellan 1 - 1,3 milj. Jag är själv heltidsanställd och har en halvtidsanställd till och bedriver IT-konsultverksamhet mot företag, kundstocken består av ett tiotal företag varav 5 köper timmar på avtalsbasis. Avtal finns och är förlängda nyligen på ett år på ca 100 fasta timmar i månaden, avrapporteringen ligger stabilt på mellan 150-170 timmar, plus försäljning av material.

Efter två års hårt slit funderar jag på att återgå till anställning och då jag är aktuell för ett flertal uppdrag hos andra konsultfirmor så tänkte jag föreslå att mitt företag "går upp" i en av de större firmorna mot vissa förmåner... men hur mycket är rimligt att kräva?

Lönemässigt har jag inte utvecklats så mycket under de här åren utan ligger på 28000, kunskapsmässigt ligger jag på seniornivå inom ett par områden och jag vill öka lönen till 30-32000 plus eventuella andra förmåner.

Tacksam för alla tips och funderingar.
640
3
Hej! Verkar som att det "enda" värdet i din firma är du så låt dom ta över kundstocken mot en lite högre lön i stället. MVH R
1
Hej, Värdet av bolaget är ju att likställa med värdet av kundportföljen då man ju i bolaget är helt beroende av dig. Jag skulle reflektera över att ta en konsultanställning ,antingen med ett långtidskonsultavtal eller om du måste med anställning. Hur som helst så skulle jag reflektera över att behålla bolaget samtidigt som du tar en anställning. Man vet ju aldrig vad framtiden har i sitt sköte och det kan ju vara bra att samla lite kapital i ett bolag för framtiden. Gör ett avtal med din ev. nya arbetsgivare om att du kan behålla bolaget vid sidan om. Den halvtids anställde kanske kan dra in till sin lön eller mer?
En oberoende M&A rådgivare - www.merger.nu

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.