Import till Sverige (Dropshipping)

44
Om jag använder mig av såkallad dropshipping, d.vs. att jag skickar varan från leverantören (utanför EU) direkt till slutkund så är det kunden som får stå för moms/spedavgift + e.v. tullskatt. Detta fungerar inte om man ska ha en verksamhet.

Det man kan göra är att skriva "gift" på paketet, men det är inte rätt. Kunden har ju betalat. Fungerar inte.

Det jag antar att man skulle kunna göra är att be leverantören skriva shipping address samt billing address på paketet för att tullen ska kunna låta mig stå för den svenska momsen. De tittar på värdet på paketet och beräknar momsen, visst. Ett problem dock: Kunden ser ju mitt inköpspris! Detta fungerar inte heller om man ska ha en verksamhet.

Är lösningen då att be leverantören skriva billing/shipping address och lämna utskrivet värde på paketet tomt? Tull skickar då en förfrågan på kvitto till "billing address"...men frågan är då om de skickar varan till kunden efter jag har visat kvitto för dem, eller skickar de varan direkt oavsett?

Om de väntar med att skicka ser jag det som väldigt dåligt från kundens synvinkel.

Kommentarer?
128
15
Välj dropshipping inom EU så är problemet löst. Det bästa är förstås att lagerhålla, jag tror att butiker som lagerhåller tjänar på det i längden.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.