någon som vet hur alibaba funkar???

21
hej ...

som rubriken lyder så är det någon som vet hur den sidan funkar ...

fattar inte mycket av den ..

om jag lägger in en länk här kan någon förklara för mig då ???

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=sv&prev=/search%3Fq%3Dalibaba%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26hs%3D7s4%26rls%3Dorg.mozilla:sv-SE:official%26prmd%3Divns&rurl=translate.google.se&sl=en&twu=1&u=http://www.alibaba.com/product-gs/282488566/Horse_Riding_Saddle.html&usg=ALkJrhiioOgv9mXwadNDzpwXGFAyCjN4Kw


snälla är det någon som kan hjälpa mig????
720
Jag vet inte vad det inte är du förstår riktigt? Du har hittat en säljare som säljer bla sadlar. Priset per sadel är 500$ men beroende på hur många du beställer och i viss mån hur valutakursen ligger så kan priset variera lite. Exakt pris får du om du klickar på länken och chattar med säljaren direkt om han är på plats. Minsta kvantitet du kan beställa är 10 stycken men säljaren kan också sälja mindre kvaniteter som provexemplar. Är du intressserd så har du ju ett formulär längst ner på sidan där du skriver dina frågor till säljaren, bla måste du ta reda på om han kan ordna med frakten och priset för det eller om du själv ska beställa transport
21
Oki. Kan man pruta ner priserna eller är det fasta priser ? Ha aldrig köpt något genom så eller tagit in från annat land . Och är nu intresserad av att göra de . Vad kan det kosta att ta in typ varor för tio tusen? Tänkte på frakt och tull och allt som hör till där .
720
Man kan självklart förhandla om priserna, allt beror ju på hur gärna de vill sälja till dig kontra hur gärna du vill handla just deras saker. Frakten beror på så många saker som fraktsätt (båt flyg, posten eller kurir) vikt, volym så det får du kolla i varje enskilt fall. Tull kan du själv räkna på på tullverkets hemsida
26
zazzagirl! Alibaba drar till sig många seriösa företag och människor men dessvärre också många hänsynslösa typer som är mycket skickliga bedragare. Om Du själv är osäker på Engelska så be någon som kan om hjälp och gå in på Alibabas forum och sök på det företags- och/eller personnamn Du är intresserad av att köpa varor från. I Ditt fall; [u][b]Mr Andy Zou[/b][/u] och/eller [u][b]Dongguan Aoud Sport Goods Co., Ltd[/b][/u]. Om någon blivit lurad av företaget/personen så finns han där. På Alibaba finns ochså råd och tips hur man kan känna igen skojare. Ett kännetecken är bl. a. att betalningsvillkoret=Payment Terms: Western Union. I Ditt fall kostar 10 sadlar USD $500.00 styck varför 1 sadel kan bli avsevärt dyrare. Köpet görs sedan upp under villkoret F.O.B. eller FOB vilket innebär att Du står för frakt, försäkring, tull och moms. Slutligen zazzagirl, tänk också på att även om Google lyckades relativt bra med att översätta den länk Du har i Ditt inlägg så är automatöversättningar långt ifrån tillförlitliga, inte bra alltså. Jag hoppas Du får tag i Din sadel men var försiktig! ;)
21
oki.. men finns det inga företag som kan hjälpa en med import ?? som sagt är ny inom det och vill så klart inte bli lurad .
26
zazzagirl, Du har i alla fall rätt inställning; att inte ge upp, då har Du kommit en bra bit på väg. Visst finns det företag som tar sig an att hjälpa till med import, men de vill ha betalt och pengar är det oftast ont om när man startar eget. Här på forumet finns ett företag jag snubblade över: http://www.foretagande.se/forum/16-foretagande-over-granserna/40097-soker-grossist-i-kina.html. Annars kan Du använda sökfunktionen här eller på Google och söka efter till.ex. Hjälp med import (från utlandet). Hur importera (från utlandet), byt utlandet mot ett speciellt land. tullen.se har en del info om vad som gäller för import. Även om Du tar hjälp av ett företag kan det vara bra att ta reda på så mycket som möjligt innan, så man inte betalar för något som egentligen är gratis och som bara ligger, så att säga, en sökning bort. Bra info kan man hitta på olika handelskammare, Handelsdepartementet osv. Hoppas detta hjälper Dig ytterligare liten en bit framåt. Lycka till! ;)
21
ja det hjälper mig mycket .. läst på massa om import nu och så , och ha hittat en jag vill ta in från , men min engelska är inte så bra .. och tyvärr ha jag ingen som kan hjälpa mig med de .. ha mailat till dom på alibaba , men inte fått svar ännu... hur vet man att det inte är överpris sen på frakten hem hit ?? dom vill ha betalt genom D/P,T/T vad de nu betyder??
21
länken du skickade gick inte att öppna tyvärr...
26
Konstigt! Skit samma, nu skall vi se: Om du skriver Kina i den rutan som finns ovanför Din bild där det står "sök i forumet" kommer Du att se ett inlägg som heter "Söker grossist i Kina" - smackadack - Där finns den info Du söker! T/T(remittance telegraphic transfer) Telegrafisk penningförsändelse, de vill alltså ha pengar innan de skickar varor. Du måste ändå ta reda på vem som skall stå för frakt m.m. (Tveksamt, om Du inte känner dem väl) D/P(document against payment) Dokument mot betalning, det innebär att Du betalar när varorna har kommit fram, men Du måste kolla vart "fram" ligger så att Du inte likafullt måste betala frakt, försäkring m.m. från någon hamn i tjotahejti, (iochförsig inom EU).

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.