Provision och rabatter vid utlandshandel

4
Jag köper varor från Singapore och får provision när kunder handlar direkt från tillverkaren. Dessa pengar ligger på ett konto hos tillverkaren och jag använder dem som rabatt när jag inhandlar varor.
Har även provision när människor går med i MLM på vad de handlar. Allt hamnar på detta konto hos företaget i Singapore. Kan framöver begära kontant utbetalning om det blir större summor, men nu tar jag ut det som en delbetalning vid beställning.
Hur bokför jag detta?
2066
22
Jag hade nog bokfört avdraget mot 3920 Provisionsintäkter.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
109
Om det inte är så stora summor och du förbukar den löpande vid inköp så skulle jag nog göra enklast möjliga, d.v.s. inte bokföra dessa tillgodohavanden alls och sedan bokföra inköpen till vad du betalar netto. [br][br]Kanske inte "by the book" men om nån siffernisse undrar kan du säga att du hänvisar till "materialitetsprincipen".[br][br]Börjar du bygga upp större tillgodohavanden så får du börja ta upp dem som omsättningstillgångar i BR.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
2066
22
Fast det ser ju lite underligt ut om fakturan ser ut typ så här:[br][br]Sale: 2000:-[br]Provision discount: -200:-[br]To pay: 1800:- [br][br]och du endast redovisar 1800:-[br]
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.