Importera varor - Leverantörsfrågor

1
Hej hej. Har börjat få klart för mig hur processen med Import går till. Har dock ett par frågor kvar jag behöver hjälp med innan jag går vidare med handling.

När jag tagit kontakt med en leverantör av en viss vara...

1: Hur går betalningen till? Betalar jag varorna och frakten när jag fått fakturan hem i brevlådan eller direkt?

2: Berättar leverantören för mig hur min vara ska fraktas och med vilket företag? eller väljer jag själv? och om leverantören tar hand om frakten får man då reda på fraktkostnaden vid tillfället man är i kontakt med dem eller när man fått fakturan?

3: vad bör man begära för papper när man betalat varan?/eller vilka viktiga papper förutom fakturan ska man förvänta sig att få ifrån dem.


Det var nog allt ........

Tack tack

Mvh silv
2066
22
Svaret på alla dina frågor är att det varierar. Det finns inget "rätt" svar, det är upp till er att komma fram till en lösning som fungerar för båda parter.[br][br]3) Vad är det för produkt. Vilket land kommer den från? Vad har ni för avtal? Etc etc... Förvänta dig inget :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
109
Om den utrikiska leverantören har intresse av att exportera hit så kommer de säkerligen att presentera ett förslag till dej om du har ställt en förfrågan (inquiry) som ger ett seriöst och för leverantören relevant intryck. Det kan var en massa olika varianter:[br][br]- de kanske redan har en egen representant här som du inte kände till ?[br]- de kanske hänvisar till en distributör, agent eller handelshus ?[br]
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.