kinesisk affärskultur, tips?

1
Hej!

Har ett företag sedan 12 månader som importerar en  produkt från kina, i början så har det rört sig om 2st mindre leveranser(inte så stora pengar).

Men nu ska jag köpa en stor leverans som kommer i container. Detta innebär en rätt stor investering för min del så inget får gå fel tex "finishen" .

Så jag har tänkt att boka en flygbiljett ner till Kina(Shanghai) för att granska varorna innan dom skeppas.

Någon som kan ge tips om den kinesisk affärskulturen när jag ska besöka fabriken??

MVH Johan
20
1: När du undersöker fabriken måste du bekräfta att den fabriken som du besöker på är den som tillverkar produkter åt dig.[br]2: Komma ihåg att vara försiktig hela tiden och minns att allting kan förfalskas, t ex Business License. Om du känner någon kinesiska där kan du be honon/henne att hjälpa till och följa med.[br][br]Du kan jag bara tänka på dessa två. Men du kan kontakta mig om du har fråga: [email protected]
Yasmine
www.magke.se
640
3
Hej! [br][br]Finns ett gäng medlemmar på forumet som bor I Kina och har erfarenhet av det du talar om. Försök få kontakt med dom i stället. Kostar en slant kanske men det gör ju flygresan också... [br][br]MVH[br][br]R
54
Kan låta fånigt i sammanhanget men ett leende gör stor skillnad. Mycket mer i asien än i Sverige får jag känslan av. Inte varit i Kina men rest mycket i övriga Asien.[br][br]Lycka till!
822
29
Här är två bra artiklar om ämnet:[br][br][url=http://www.foretagande.se/Starta-eget-och-Driva-eget-foretag/I-Kina-ar-affarer-inte-endast-affarer.html]I Kina är affärer inte endast affärer[/url][br][url=http://www.foretagande.se/Foretagande-over-granserna/guide-for-utlandsaffarer-fokus-kina.html]Guide för affärer i Kina[/url]
2360
31
Riktigt bra inlägg Patrik, Som ensamstående pappa hade jag med mig min dotter runt om i Europa för ca 25 år sedan. Att mitt lilla företag fick generalagentur på presigefyllda inrednignsföretags produkter kanske delvis berodde på henne. Jag vet att KF muttrade när de var tvungen att köpa av mig. Nästa fredag ger jag mig av till Riga med min lille son och Patrik om du är där då så kan vi kanske träffas, om jag inte missminner mig lovade jag dig att visa lite. Den 9/11 åker jag tillbaka igen och hoppas innan dess hunnit med alla affärer jag ska vidta.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
109
Min erfarenhet av import från Kina, från när jag jobbade på  ett stort globalt handelshus, är att när de har överskottskapacitet så tar de gärna nya översjöaffärer genom attraktiv/agressiv prissättning, men när de närmar sig kapacitetstak eller då det är generell uppgång i marknaden då drämmer det till med rejäla prishöjningar mot dessa kunder.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.