Import av Parfym

6
Godkväll/godmorgon, sitter sent på natten som vanligt och funderar på vad man ska göra för att tjäna lite extra slantar.

Har nu hittat Dolce & gabbana parfym ifrån Kina, det är då wholesale och min vinst skulle bli ca 300-400 kronor per flaska. Säljaren är pålitlig och har många bra omdömen så det är nog mitt minsta bekymmer och flaskorna är givetvis äkta vara.

Jag undrar då, vad är mina skyldigheter och vad kan tänkas hindra mig från att göra en sådan vinst?

Vissa saker har jag redan tänkt ut ganska logiskt så som moms och skatt då det är utanför EU. Men jag skulle vara evigt tacksam ifall någon kanske kan förklara lite mer ingående huruvida det här är möjligt. I mina ögon är det här är en guldgruva just nu, visserligen är jag lite trött men 200 kronor i vinst efter skatt och moms är ändå hyfsat bra.

Men snälla hjälp mig här och reda ut allt, korta svar som "det går inte" undanbedes utan vill ha förklaring till varför det är bra eller inte.

Tackar på förhand! 🙂
7
Hej![br][br]Vad jag läst så får du [b]inte[/b] utan lov av D&G importera varumärken från länder utanför EU och sälja. Du ska hålla dig till de europeiska distributörerna. Finns det en svensk importör så kan du använda denna men det är inget måste.[br][br]Googla på gråimport / parallellimport.[br][br]Det kan också finnas regler om ensamrätt på varumärket, kika närmare på detta.[br][br]Detta behöver inte vara 100% korrekt, så jag låter någon annan person med bättre kunskap svara på detta.[br]Ville bara uppmärksamma dig om detta för det går inte att importera och sälja varumärken hur som helst  ;)[br]
22
Yep Farmoranka har troligitvis helt ratt. Kanda varumarken som D&G brukar ha sana import restriktioner. Men det ar ingen dum ide alls.
[URL=http://www.athlecation.com/College-Konsult-Svenska.html]Studera i USA[/URL]

[URL=http://www.athlecation.com/Information-College-Idrott.html]Idrottsstipendium USA[/URL]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.