Alibaba.com

isnisn
Hejsan, har planer på att importera lite elektronik(Datorskärmar) ifrån ett företag på alibaba.com.

Tänkte höra lite hur och om någon har erfarenheter från alibaba.com ..

Vad man ska kolla efter, och vad man ska se upp för.

Beställningen jag tänker lägga nu gäller en liten order om 2700:- ..

Företaget är verifierat av alibaba samt har "Gold pass" eller liknande...

Tacksam för svar! /Andreas
1
Jag har chattat med ett företag hos Alibaba.com.[br][br]Enligt honom jag pratade med så kan man som företagskund hos UPS(.com) betala varan när den levererats, så att man kontrollera att allt är rätt.
11
Hej,[br][br]om Ni kan få UPS lösningen med betalning när varan levererats är det kanon. Dock skulle jag vilja påstå att de allra flesta företag här i Kina vill ha all betalning avklarad innan man skeppar iväg varorna. Så dubbelkolla att det verkligen funkar med betalning i efterskott.[br][br]Det finns både bra och dåliga företag på Alibaba, att man är Gold supplier menas egentligen bara att man betalar för alibaba tjänsten och kan kontakta många fler kundföretag genom websiten, få bättre exponering etc. Ingen garanti för att man är ett finfint företag.[br][br]Blir det fler och större ordrar så kan det vara vettigt att kolla upp företaget/företagen genom någon av alla oss som befinner oss på plats här i Kina[br][br]
109
Jag har för mig att gold suppliers även "kontrolleras" av 3e part så att företaget verkligen finns och att de inte har en massa skulder..[br][br]Fast nu är det Kina vi talar om, så med rätt kontakter så kan man nog smita runt en sån kontroll rätt enkelt.
1
Hej! jag har själv liknande planer, att importera digitala systemkameror från kina via ett företag på alibaba. samma här att företaget är gold supplier, de vill dock ha all betalning i förskott.  Företaget heter: Chuzhou Hongtian Trade Co., Ltd[br]Priserna de har är ungefär en tredjedel av svenska priset och de bjuder på frakten. [br]borde jag ana nått oriktigt?[br]Om nån av er som befinner er i kina vet nått om företaget så skulle det hjälpa otroligt mycket.[br]MVH Johan
1165
Johvin8: Jag gick in och kikade lite på vad de hade, och jag skulle vara mycket skeptisk. Att de senaste Nikonkamerorna skulle vara 60-70% billigare än i Sverige låter en hel del mycket bättre än vad som är rimligt. Om så skulle vara skulle ju ingen svensk återförsäljare handla någon annanstans än där.[br][br]Antingen får du ingenting, eller så får du mer eller mindre usla kopior är mitt tips.
109
Jag kan säga så här, i princip ALLA kinesiska tillverkare kräver betalt i förskott, de flesta brukar erbjuda någon form av Escrow ifall du är osäker.[br][br]Nikon är väl ett japanskt märke? kan säga så här, tullen i kina på importera digitalprylar är rätt hög, en äkta Nikon i Kina kostar ca som hemma (ungefär 10% billigare) så att du skulle hittat en fabrik i Kina som tillverkar Japanska märkesprodukter till så lågt pris låter synnerligen otroligt :) förmodligen som swetror är inne på så får du kopior som har betydligt sämre lins än orginalet.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.