Importera från USA

10
1
Hejsan!
Först av allt vill jag bara påpeka att de här i mitt första steg in i företagsamhet och mina frågor kan vara en aning för uppenbara för professionella att svara på.
Jag har en fråga, grejen är den att jag har fått många idéer men alla av dessa idéer kräver import antingen från Kina eller USA, mest USA.
Jag håller det bara kort och frågar, hur ska jag få kontakt med företag så jag kan importera låt oss säga kläder från USA eller tekniska prylar från Kina? Är det för svårt för någon som mig? Måste jag kontakta t.ex sony?
Jag vill också påpeka att jag ska sälja över nätet, om det inte går att importera från "källan"? Kan jag t.ex då köpa saker från t.ex USA och ta med de hit och sälja dessa över nätet? Inte blocket och sånt alltså. 😛 Behöver jag speciell tillåtelse för detta?
Isåfall hur?

Kort sagt så är det, importera billigar än det är här, och senare sälja över nätet.
109
Importera billigt och sälja över nätet gör de flesta idag och det är rätt enkelt egentligen, iaf själva importen.  :)[br][br]www.alibaba.com där hittar du det mesta till "dyra" priser, det finns även en uppsjö med företag som specialiserar sig på att hjälpa sånna som dig i Sverige/Kina, jag försökte själv gå in på den branchen för några år sedan men la ner (det var för mycket jobb, för lite pengar och svårt att hitta kunder). [br]Men grundläggande när du importerar från Kina iaf, alibaba är kanon för att hitta det mesta, dock blåser de dig på priset direkt då nästan alla som listar produkter där är åf som tar extra betalt för att de kan "sälja på engelska". Ska du köpa för större summor är det bäst att du åker hit och besöker fabrikerna/åf. Se till att du får ett kontrakt innan du betalar, kontraktet ska ha en stämpel (en röd rund med en stjärna i) för att vara giltig i kinesisk domstol, underskrifter funkar inte här. När det sen gäller förtullningen, leverar de med DHL/TNT (=dyr frakt) så sköter de tullningen åt dig, du behöver bara betala. Om du däremot tar hem via båt (= billigt om du köper fler saker) så får du tulla själv, det enklaste då är att du kontaktar en fraktfirma i Sverige som kan hämta upp varorna i hamnen åt dig och tulla dem, kostar lite extra men det är det värt då du slipper köa och fylla i tullpapper i några timmar (man får sitta och söka i en rejält tjock pärm för att hitta exakt vad det är man köpt så man kan fylla i rätt nummer).[br][br]hoppas det hjälper lite..
10
1
japp det hjälpte..[br]kan jag beställa direkt från alibaba.com? Alltså är det lika som att jag köper en t.ex dator genom nätet? eller är det krångligare? hur funkar det?[br][br]och för att kunna sälja genom internet, behöver jag registrera mitt företag?
2360
37
I olika forum har det varnats för alibaba. Det har varit allt från när pengarna erhållits hör du inte av firman till att små order blir bra men stora har ett helt annat innehåll eller uteblir. Om man väl hittar ett företag så kan en vara vara billig där men så skenar kostnaderna iväg för att i slutändan var ungefär som andras priser och då gäller det att få varan såld ändå med de kostnader det medför därefter knackar myndigheterna på och vill ha valuta för dina ansträngningar och det som blir över i din ficka blir lite smågrus för allt arbete. Det är den negativa bilden den possitva känner du säkert till själv om den finns efter detta inlägg.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1
jag har en fråga angående import ifrån USA.[br][br]När dom skickar mina varor och det går igenom tullen så ska jag lägga på moms.[br][br]Hur fungerar momsen egentligen vid import?[br]vad jag förstått så ska jag betala 25% när jag tar emot varorna.[br][br]kvittas den momsen sedan då när jag ska sälja varorna inkl. moms genom mitt företag?[br][br]
1324
2
När du köper från USA köper du ju utan moms. Sedan betalar du 25% moms till tullverket. [br]Denna moms tar du ju sedan upp på momsrapporten och får då tillbaks från skatteverket. [br][br]Om du köper från Sverige betalar du ju priset och 25% moms till den du handlar från. [br]Denna moms tar du ju sedan upp på momsrapporten och får då tillbaks från skatteverket. [br][br]Så skillnaden är ju marginell.  Jag vill inte använda ordet kvittar momsen mot försäljningen. [br]För det är ju inte säkert att man har någon moms att kvitta mot just den momsperioden. [br][br]Hans[br][br][br][br][br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.