Lansera vara från utlandet

219
1
Jag har i ett par dagar letat efter tillverkaren till en viss vara som jag hittade på nätet i en webshop. Nu har jag hittat det företaget (stationerat i Sidney) som har rättigheterna och copyrighten för varan och jag har skrivit till dom och frågat om varan finns i Sverige vilket den inte gjorde.
I deras svar förstod jag att de inte kopplade vad jag menade utan trodde nog att jag var intresserad att köpa för egen del och fick svaret att de inte shippade till Sverige.

Vad jag skulle vilja är att få bli återförsäljare och agent här hemma eller Skandinavien.
Företaget jag kontaktade säljer i nuläget bara till Storbritannien, usa, Australien, nya Zeeland.

Skulle vilja höra med dom om de vill utöka sin verksamhet i Europa/ Skandinavien. Deras vara måste i så fall översättas i en viss del.
Hur går man tillväga? Vem kan hjälpa till med sånt? Almi? Eller finns det företag som är bra med sådana kontakter? Jag har ingen erfarenhet av utländska kontakter av det här slaget så jag skulle behöva någon att rådfråga.
Jag vill inte öppet säga vad det är för produkt men är villig att ta upp det över ett PM.
Tacksam för alla typer av tips.  :nicka
2066
2
Maila igen och förtydliga din fråga, nämn att du vill bli nordic/swedish distributor, eventuella krav och volymer kan ni ta upp efter att ni etablerat en bättre relation.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
17
Jag håller med, den första kontakten bör vara kort och koncis.[br][br]Exempel--[br][br]Hi, My name is and I am the owner of .[br]We focus on and we are interested in becoming reseller/distributors of some of your products/your products.[br][br][br], , [br][br]---[br][br][br]Något i den stilen brukar fungera för att öppna upp för djupare diskussioner.[br]Lycka till!  :)
New Reality Company - Stereo 3D, Virtual Reality och mer.
http://www.NewRealityCompany.com
49
Hej,[br][br]Jag jobbar väldigt mycket med bolag utanför Sverige, du får gärna höra av dig till mig för att se om jag kan hjälpa till, skicka ett PM om du är intresserad.[br][br]Mvh[br]Martin
219
1
Många Tack för tipsen.[br]Jag ska maila dom igen och så får vi se vad de återkommer med.[br][br]Martin: Jag skickar gärna ett PM men väntar till jag hört från dom igen.
28
Förlåt för att jag är OT, kan du skicka din mail på PM. Kan själv inte svara på PM än.
4
Hej! Jag kan hjälpa till med översättning om du vill! :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.