Fått förbetald order från Norge

27
Jag driver en webshop sen ett hlvår tillbaka och när jag byggde shopen så la jag in så man kunde handla från Norge, Finland och Danmark förutom Sverige. Jag reflekterade inte då nåt nämnvärt över att Norge inte är med i EU..

Eftersom sidan bara är på svenska och frakten beräknas betydligt högre till övriga länder så har jag hittills inte fått nån beställning från utlandet föränn nu då. Givetvis från Norge och beställningen har beräknats som vanligt med moms samt betalats med kort direkt.

Hur gör jag nu? köparen ska ju eg inte betala moms till svedala utan betala moms och tull i lusekoftornas förlovade land.

Tacksam för en enkel lösning.
1324
2
Bästa är väl att kreditera momsen. Antar att du kan betala tillbaks till kortet med din betal-lösning. [br]Förvisso får du ju prata med kunden först. [br][br]Hans[br][br]
15
Hej  :)[br][br]Om du säljer till privatperson i ett icke EU land så kan du ha samma pris som övriga som har moms. Du kan ju kalla det för marginal. När man skriver priser i en webshop så är det svårt att ha olika priser.
Den som vågar han vinner...
2066
2
[quote author=hönalena link=topic=4339.msg22035#msg22035 date=1226785184][br]När man skriver priser i en webshop så är det svårt att ha olika priser.[br][/quote][br][br]Du behöver inte ha olika priser. De blir ju de samma, bara utan moms till utlandet.[br][br]Om det inte är en stor order eller kunden klagat hade jag inte ändrat betalningen.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
15
Hej! Ja visst måste vara så. Man kan ju inte ta hänsyn till alla olika momser eller icke momser så att säga :nono.  Det finns ju inte en webshop som jag har sett att de har olika prissättningar för olika länder oavsett landets momsregler. Det som jag läste i natt från skatteverket är att om du tjänar cirka 34800 euro på internetförsäljning eller postorder så ska man ansöka om att bli momsregisterad i det landet. Nu tog jag medelomsättning för varje land men alla har olika tak. Hur dessa länder får redan på omsättningen det är genom vår kära lilla skatteverk. Säljer man på internet i olika länder måste man redovisa var tredje månad.  Så den som förlora på detta är ju inte företaget, eftersom lägre moms innebär lägre att betala till staten. Trots det att priset är lika för alla så är ju skatten lägre i de flesta länder än i Sverige. Om kunden klagar t ex i norge, varför får jag betala lika mycket som de i Sverige, ja svaret är enkelt, Priset är den samma oavsett vilka momssatser respektive land har bestämt. En privat kund kan ju inte dra av momsen så då behöver de inte ens fråga. När du säljer till andra företag så är ju allting exklusive moms.  Blir man något klokare av det här? :o
Den som vågar han vinner...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.