Tullavgifter?

8
Hej,

Jag har precis börjat grunna på att starta ett nytt företag grundat på importering av varor från USA. Dock har jag inte en aning om hur det skulle se ut med tullen och andra avgifter när varorna väl skulle anlända i Sverige? Hur ska man gå tillväga för att bespara sig så mycket kostnader som möjligt?Joker
1165
Det du skall göra är att sätta dig in i reglerna och förstå vad du gör. Då kan du ange rätt varugrupp för dina produkter, och betala rätt tullsats. Ofta är det några få procent man betalar, mycket är tullfritt.[br][br]Tullkostnaderna är ganska små om man jämför med vad det kostar att få revisioner från tullverket, som kan leda till skatterevision, att man får betala tull, skattetillägg, advokatkostnader och till och med bli åtalad.[br][br]Tullverket brukar anordna kurser, eller så anlitar du en bra speditör som tar hand om mycket av administrationen runt tullen.
8
Okej. Som jag hade förstått det innan skulle avgifterna för att få varan från fabrik till kund bli 45% högre än vad jag först betalat för den. Lättad att höra att det troligtvis inte är fallet.[br]Tack för hjälpen!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.